Economic

O noua modificare a formularului TVA

Doina Ganea
29 iun 2009 966 vizualizări
Deconturile de TVA au fost schimbate din nou anul acesta

Modificarile au aparut pe 2 iunie, cind a fost publicat in Monitorul Oficial Ordinul 1.166 privind modificarea si completarea Ordinului Presedintelui ANAF nr. 1.746/2008 pentru aprobarea modelului si continutul formularului 300 "Decont TVA". Prin acest decont se declara obligatiile aferente lunii mai 2009 de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA cu perioada fiscala lunara si de catre persoanele impozabile care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania pentru care perioada fiscala devine luna calendaristica. "în functie de exigibilitatea taxei pe valoarea adaugata perioada fiscala se modifica astfel: incepind cu prima luna a unui trimestru calendaristic, daca exigibilitatea taxei aferente achizitiei intracomunitare intervine in aceasta prima luna a respectivului trimestru si incepind cu a treia luna a trimestrului calendaristic, daca exigibilitatea taxei aferente achizitiei intracomunitare intervine in a doua luna a respectivului trimestru. începind cu prima luna a trimestrului calendaristic urmator, daca exigibilitatea taxei aferente achizitiei intracomunitare intervine in a treia luna a respectivului trimestru - pentru operatiunile impozabile aferente lunii iunie persoanele impozabile vor depune un decont de TVA lunar pina pe 25 iulie 2009", se arata intr-un comunicat al Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea. Programul informatic privind Decontul de TVA este pus la dispozitie contribuabililor pe pagina de internet a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, precum si la unitatile fiscale teritoriale. De asemenea, persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care depun deconturi cu sume negative de TVA cu optiune de rambursare au din luna aprilie posibilitatea de a urmari stadiul de solutionare pe site-ul ANAF. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.