Economic

Micii investitori au dat glas disperarii de criza, la Prefectura

Mihaela Beșleagă
12 iun 2009 957 vizualizări
1.000 de firme vrincene au dat faliment de la inceputul anului

Reprezentantii IMM-urilor vrincene si-au spus ieri pasurile in fata prefectului Raluca Dan si a subprefectului Ion Oprea, in cadrul sedintei Comisiei de Dialog Social. Ion Roman, presedintele Patronatului IMM-urilor Vrancea, a dat glas temerilor si nemultumirilor micilor intreprinzatori, dar si masurilor anticriza propuse de acestia, printre care se numara reducerea taxelor si a impozitelor, plata TVA-ului ulterior activitatii desfasurate, eliminarea controalelor abuzive si a stimulentelor din amenzi, dar si flexibilitatea codului muncii, prin care angajarea si concedierea sa se realizeze mai simplu. "Spunem «NU» si impozitului forfetar, care este o pacoste pe capul nostru!", a spus Ion Roman, care a adaugat ca peste 1.000 de firme vrincene au dat faliment de la inceputul anului. Una dintre propunerile reprezentantilor IMM-urilor a fost introducerea conventiei civile de munca. Victoria Diaconu, directorul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM), si-a exprimat insa dezacordul fata de aceasta idee, intrucit, in acest caz, angajatul nu ar mai beneficia de drepturi sociale, precum pensie sau asigurare medicala. "Cred ca propunerea cu introducerea conventiei civile in locul contractului de munca ar creste munca la negru. Angajatorul nu ar mai plati contributiile de sanatate, somaj, pensie, ci doar impozitele. Nu sint de acord cu conventia civila, ci doar pentru anumite servicii expres prevazute de lege", a spus directorul Victoria Diaconu. La intilnirea de ieri a participat si reprezentantul CEC Bank, Cristian Nae, care a prezentat o serie de masuri pentru sprijinirea IMM-urilor, in special a celor care au dificultati in rambursarea creditelor. Reprezentantii intreprinzatorilor au propus si stabilirea unei intilniri o data la trei luni la Prefectura, dar si cu parlamentarii vrinceni, pentru discutii pe marginea masurilor anticriza si modul cum acestia pot reprezenta interesele micilor intreprinzatori in forul legislativ al tarii. Si revendicarile sindicalistilor de la Cartel Alfa au intrat ieri in vizorul conducerii Prefecturii, care a ajuns la concluzia ca multe dintre acestea au fost realizate sau sint deja in curs de realizare de catre actualul Guvern. Nemultumirile sindicalistilor au fost trimise deja catre Executiv. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 40 minute, 48 secunde
am si eu o mica firma , si simt din plin avalansa de taxe pe care statul roman le impune ; dl.Roman se lupta in zadar , guvernantii vor continua sa ne jupoaie cu taxe !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.