Economic

Ultima «strigare» la declaratiile de venit

Doina Ganea
15 mai 2009 866 vizualizări
15 mai 2009 este ultima zi de depunere a Declaratiei privind veniturile realizate pe anul 2008

Doar 60% dintre contribuabili si-au depus declaratiile de venit desi astazi este ultima zi de depunere a acestora, potrivit finantistilor. Pina la data de 13 mai 2009 numarul declaratiilor de venit depuse de contribuabili pe anul 2008 a fost de 6.522, gradul de depunere ajungind la aproximativ 58%. Numarul estimat al declaratiilor a crescut la 11.159 ca urmare a centralizarii declaratiilor informative cod 205 depuse si de platitorii de venituri din alte judete. «în urma centralizarii a rezultat ca sint persoane fizice din judetul Vrancea care au obtinut venituri de la platitorii de venituri din alte judete, pentru aceste venituri existind obligatia depunerii declaratiilor de venit cod 200, de catre beneficiarii veniturilor. Reamintim ca nedepunerea in termenul legal a declaratiilor de venit de catre persoanele fizice constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10 la 100 lei conform OG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata cu modificarile ulterioare», a precizat purtatorul de cuvint al Directiei Generale a Finantelor Publice, Gena Hutanu. Pentru a veni in sprijinul contribuabililor finantistii recomanda procurarea formularelor declaratiilor de venit aferente anului fiscal 2008 fie prin descarcarea de pe site-ul ANAF, prin accesarea adresei www.anaf.ro/Asistenta contribuabili/Toate formularele, cu explicatii, fie prin prezentarea la sediul administratiei fiscale de care apartin, putind beneficia si de consiliere la completare. De asemenea, persoanele fizice care poseda certificat digital pot depune declaratiile si on-line. Dupa completare, formularele se depun la registratura administratiei fiscale unde contribuabilii au domiciliul sau se transmit prin posta, cu confirmare de primire, costul trimiterii fiind suportat de catre contribuabili. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.