Economic

11 societati doresc contracte cu europenii

Daniel Garleanu
14 mai 2009 952 vizualizări
Camera de Comert a adunat ieri 11 reprezentanti de societati pentru a le facilita accesul la parteneri europeni, prin intermediul unei firme partenere

Citiva oameni de afaceri locali s-au intilnit ieri la un eveniment cu tema "Cooperare in afaceri si cautare de parteneri". Aura Munteanu, manager la Enterprise Europe Network (societate care colaboreaza cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Galati), Ion Roman, in calitate de vicepresedinte al CCIA Vrancea, si Marina Dantis, director la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, au fost invitati pentru a sustine actiunea de informare a oamenilor de afaceri. Subiectul principal a fost asigurarea unei punti de legatura cu spatiul economic european prin societatea galateana, care deruleaza un proiect in acest sens. "Trebuie ca in perioada urmatoare sa facem un efort ca sa rezistam in conditiile crizei. Se pare ca guvernantii sint suparati ca sint prea multe firme. Ar trebui sa ne unim cu cei veniti din afara tarii si sa ne sprijinim reciproc", a fost de parere Ion Roman, care este si seful Patronatului IMM. De asemenea, reprezentantul fortelor de munca a intarit convingerile celor prezenti cu privire la necesitatea incheierii contractelor cu societati de peste hotare. "Este bine sa aveti o strategie prin care sa atrageti oportunitatile astfel incit strategia dumneavoastra sa fie cel putin pe termen mediu, daca nu pe termen lung", a spus directorul Marina Dantis. Firmele prezente au fost din diferite domenii precum productie de ambalaje, prelucrare de fructe, reparatii utilaje, producere de bauturi racoritoare sau transporturi. Patronii nu s-au declarat foarte increzatori in sansele pe termen scurt ale incheierii unui astfel de contract. "Nu ma astept la mari schimbari. Am venit aici pentru ca sint o persoana careia ii place sa fie bine documentata", ne-a declarat Gabriela Ilie, administratorul unei societati de productie elemente hidraulice. Cu aceasta ocazie, administratorii de afaceri au constientizat necesitatea imediata a cunoasterii legislatiei europene, care ii ajuta sa se adapteze regulilor impuse dupa aderarea la UE. "Ma gindesc ca poate va exista o colaborare cu parteneri straini. In functie de ceea ce voi primi dupa transmiterea formularului voi decide daca a avut succes actiunea. Sintem putin ramasi in urma privind legislatia europeana", a conchis Lionida Milea, administratorul unei firme de reparatii utilaje. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.