Economic

Concluzii sumbre ale bursei judetene de munca

Daniel Garleanu
28 apr 2009 1028 vizualizări
In Vrancea vor mai fi disponibilizati inca 200 de angajati

Concluziile Bursei generale a locurilor de munca la nivel national au fost trase si in judet ieri, in cadrul unei conferinte de presa organizata la sediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca. Cea mai putin placuta veste a fost ca pina la finele lunii mai vor fi disponibilizate alte 200 de persoane din domeniile deja consecrate, precum constructii, servicii si agricultura. Marina Dantis, directorul executive de la AJOFM, preconizeaza pentru jumatatea lunii urmatoare o revenire a acestor trei domenii deficitare pe perioada sezonului rece. "Numarul persoanelor participante la bursa din cele patru locatii din judet, Focsani, Adjud, Valea Sarii si Dumitresti, a fost mult sub asteptarile noastre", a concluzionat Marina Dantis, care a semnalat faptul ca persoanele care au fost disponibilizate in aceasta perioada de criza manifesta o reticenta pentru gasirea imediata a unui alt job. De asemenea, oferta locurilor de munca disponibile in acesta perioada este net scazuta fata de cea din perioada similara a anului aterior si mai putin diversificata. "Locurile de munca din confectii reprezinta mai bine de jumatate din oferta. Ne confruntam cu o respingere a acestei oferte, astfel ca ofertantii nu pot fi satisfacuti", spune seful AJOFM. La bursa au fost inregistrate si citeva zeci de persoane intoarse din Italia sau Spania, in cautarea unui job in judet. "Au fost prezente la bursa si citeva zeci de persoane intoarse din spatiul european, cu precadere din domeniul constructiilor. Foarte putine persoane au fost interesate de locurile de munca din spatiul european", a precizat directorul AJOFM. Rezultatele bursei dezvoltate la nivel national pot fi declarate concret dupa o luna de zile. "In urmatoarele saptamini, pina la transmiterea rezultatelor finale, dupa 30 de zile, urmarim sustinerea probelor de lucru, interviurilor si plasarii", detaliaza Marina Dantis. Deocamdata se poate spune ca doar 12 persoane au fost incadrate pe loc la bursa generala din judet. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.