Economic

Taranii vor afla cum sa ia bani albi pentru zile negre de criza

Ciprian Fânaru
3 apr 2009 999 vizualizări
Fermierii sint asteptati simbata, de la 11.00, la intilnirile organizate in fiecare comuna vrinceana de specialistii DADR, APIA si OJCA

Fermierii vor avea posibilitatea sa se puna la curent cu amanunte despre fondurile europene fara sa se mai deplaseze la oras. Astfel, reprezentantii Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR), impreuna cu cei ai Oficiului Judetean de Consultanta Agricola si de la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) se vor deplasa simbata, 4 aprilie, in toate comunele din judet, ca urmare a unui ordin venit de la Bucuresti. Cele mai multe dintre intilniri vor incepe la ora 11.00, majoritatea salilor urmind a fi puse la dispozitie de primarii. Aceste activitati au ca scop clarificarea aspectelor legate de depunerea cererilor pentru plata pe suprafata aferenta anului 2009, cit si informarea agricultorilor cu privire la formele de sprijin care se acorda in acest an, atit din fonduri europene, cit si din bugetul national. "In cadrul intilnirilor se va discuta despre cererile catre APIA, iar acestea au drept scop instruirea si informarea cu privire la toate subventiile care se vor aloca in 2009. Echipele mixte se vor deplasa in toate cele 73 de localitati din Vrancea, pentru ca oamenii sa afle amanuntele necesare referitoare la modalitatile de accesare a fondurilor la care au dreptul", aprecizat ing. Ion Marin, purtatorul de cuvint al DADR. Fermierii vor afla si despre masurile din cadrul Planului National de Dezvoltare Rurala prin intermediul carora pot lua bani albi europeni pentru zilele negre de criza, dar si despre actele de care au nevoie pentru a-si incasa banii proveniti din fondurile guvernamentale. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.