Economic

Tot mai putine locuri de munca

Daniel Garleanu
26 mar 2009 962 vizualizări
Cele mai multe joburi sint disponibile in confectii, inclusiv peste hotare

Agentii economici declara din ce in ce mai putine locuri de munca, astfel incit, in prezent, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca poate pune la dispozitia celor interesati numai 35 de locuri vacante. Industria confectiilor s-a limitat de aceasta data la numai 15 locuri disponibile pentru meseriile confectioner asamblor articole textile si muncitor necalificat. Oferta mai contine posturi de sofer de taxi "" 3 locuri, sudor, zidar si lacatus mecanic "" 2 locuri, iar pentru meseriile bucatar, ospatar, camerista, fierar, dulgher, instalator sint libere doar cite un loc. Cei care au mai multe pretentii, dar si o pregatire mai consistenta pot opta pentru posturile de referent geolog, inginer economist sau operator ghiseu banca. De asemenea, oferta locurilor de munca pusa la dispozitie de AJOFM are si 32 de locuri vacante pentru cei interesati sa munceasca peste hotare, prin reteaua de plasare Eures. Astfel, Lituania cauta 20 de romani care sa aiba calificare de confectioner, Cipru scoate spre angajare 10 locuri pentru tehnician reparatii, iar Finlanda si Slovenia au nevoie de cite un ortoped si un medic oftalmolog. Oferta este valabila pina pe 1 aprilie si poate fi consultata si la sediul AJOFM din Bulevardul Unirii nr. 53 A. (Daniel GIRLEANU)


  • Recalificarea, ultima speranta la someri


  • AJOFM Vrancea a demarat de la inceputul anului 12 cursuri de formare profesionala. Astfel, 11 cursuri pentru someri, din care patru de initiere profesionala pentru 88 de someri, iar restul de sapte cursuri au fost de calificare pentru 154 de someri. AJOFM a tinut si un curs de initiere pentru 13 persoane aflate in detentie. Grupurile tinta de someri au fost reprezentate de somerii din mediul rural, rromii, persoanele cu handicap, dar si somerii cu studii superioare. In total au fost inscrisi 242 de cursanti din care 115 din mediul rural, 10 rromi si doar o persoana cu handicap, absolventii de unitati scolare nefiind prezenti la nici un curs. Calificarea somerilor a privit ocupatii precum frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist, fierar betonist montator prefabricate, montator pereti si plafoane din gips carton, operator introducere validare si prelucrare date, tehnician masseur si zidar pietrar tencuitor. AJOFM se mai poate lauda in aceasta perioada cu angajarea a 112 someri absolventi ai cursurilor de formare profesionala din 2008. (D. G.)


    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.