Economic

10% din firme sint falimentate

Mihaela Beșleagă
16 mar 2009 1197 vizualizări
Cel mai bine o duc societatile de confectii, care au fost in topul vinzarilor anul trecut Statistic, criza se resimte usor in Vrancea. In comparatie cu anul trecut, la inceputul lui 2009 s-a inregistrat un numar mai mare de firme cu activitatea temporar suspendata. Astfel, 10% din cele aproximativ 240 de societati comerciale care furnizeaza lunar informatii Directiei Judetene de Statistica (DJS) au raportat ca sint inchise temporar.

"Este un procent un pic mai mare al operatorilor cu activitatea temporar suspendata decit in anii trecuti, chiar daca luna ianuarie este una mai slaba de obicei. Multi anunta in ultimul moment ca fac disponibilizari si ca inchid afacerea, mai spera la o imbunatatire", a afirmat Rodica Negrut, directorul DJS Vrancea. Chiar daca se astepta la o dinamica descendenta a activitatii din domeniul confectiilor, fabricile mari din Vrancea nu intimpina inca probleme in fata crizei. Acest fapt este confirmat si de datele DJS, potrivit carora cea mai mare valoare a productiei realizata anul trecut apartine industriei confectiilor din textile, blanuri si piele, respectiv 514.516.705 lei. De altfel, cea mai mare cifra de afaceri in decembrie 2008 a revenit tot fabricarii aticolelor de imbracaminte, respectiv 23.639.082 lei. Alte domenii in care valoarea productiei livrate a fost peste medie sint industria alimentara si a bauturilor si industria celulozei, hirtiei si a cartonului. Cei mai putini bani s-au facut in Vrancea anul trecut in industria de aparatura si instrumente medicale, de precizie, optica, adica 876.967 lei. Cifra de afaceri realizata de cei 90 agenti economici cu activitate industriala care au raportat date la DJS, in luna decembrie 2008, a fost de 90.875.800 mii lei. La sfirsitul lunii decembrie 2008 au lucrat in aceste unitati 14.899 de salariati. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 22 ore, 36 minute, 16 secunde
MARTALOAGA DIN POZA? MERITA EA VREO 30-40 J DE MILIOANE? CU SIGURANTA NU.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.