Economic

Reducere falsa, demascata la casa de marcat

Nicoleta Cristea
16 feb 2009 1162 vizualizări
Mai multi patroni care au inselat consumatorii au fost amendati u numele firmelor respective sint cunoscute insa doar de consumatorii nemultumiti si de OJPC

Un vrincean si-a luat "teapa" la un supermarket din Focsani, care anunta preturi promotionale la unele produse. Acesta a reclamat la OJPC faptul ca a cumparat un pachet promotional care continea doua produse chimice de curatat, cu o reducere anuntata de 15%. In ciuda pretului bun anuntat, vrinceanul a cumparat si doua produse identice cu cele din pachetul promotional, dar vindute separat. La casa, cele doua produse luate separat i-au scos din buzunar exact aceeasi suma ca si pachetul asa-zis promotional, motiv pentru care s-a plins OJPC. Institutia nu a facut insa public nici numele "supermarketului de renume", mentionat in comunicatul de presa, si nici sanctiunea, daca ea a existat. O alta promotie atragatoare a "tepuit" o alta cumparatoare. Aceasta a cumparat de la un supermarket un bax de ulei aflat la promotie "6 la pret de 5", dar a platit tot sase sticle. "Casiera a motivat cu faptul ca baxul respectiv "nu avea bulina rosie cu oferta", desi fusese luat dintr-un palet in care erau amestecate baxuri cu sau fara bulina; in realitate, bulina respectiva continea codul de bare aferent promotiei, dar nu era specificat nicaieri acest lucru si corect ar fi fost ca lucratoarea sa ii atraga atentia consumatoarei inainte de a factura produsul; este clar ca decizia consumatoarei a fost luata in functie de reducerea oferita", este explicatia inspectorilor. Si reducerile din magazine i-au pus pe drumuri pe inspectorii OJPC, acestia facind public faptul ca un magazin a afisat placheta cu "Lichidari de stoc", cind in realitate este vorba de vinzari promotionale, din moment ce lichidarea nu fusese notificata la Primarie. Un alt operator economic, de asemenea "tinut la secret", vindea produse electrocasnice ca fiind "Brown", in realitate fiind vorba insa de o alta marca, mai putin cunoscuta. "Bineinteles ca pentru fiecare dintre cazurile in care s-au constatat incalcari ale legislatiei s-au dispus masuri de eliminare imediata a abaterilor respective, iar operatorii economici au fost sanctionati, dupa caz, cu amenzi cuprinse intre 2.000 si 30.000 lei", precizeaza totusi OJPC Vrancea. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.