Economic

Bani pentru reconversia vitei-de-vie

Doina Ganea
16 dec 2008 846 vizualizări
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) va efectua, începind de saptamina viitoare, primele plati aferente exercitiului financiar 2008-2009, pentru masura de reconversie-restructurare a plantatiilor de vita de vie

APIA a aprobat la nivel national 33 de cereri in valoare de 3 milioane euro depuse pentru lucrarile care au fost realizate in aceasta toamna, pentru o suprafata de 570 hectare. "în acest an am reusit sa cheltuim integral atit alocatia initiala de 25 milioane euro, cit si suplimentarea obtinuta de Romania de circa 10 milioane euro. Cu ajutorul acestui sprijin financiar, viticultorii au reusit sa-si restructureze plantatiile de vita de vie si sa si sa detina vii tinere cu soiuri din care se obtin vinuri de inalta calitate", se arata intr-un comunicat de presa al APIA. In campania viticola 2007/2008 APIA a platit 35,1 milioane de euro, pentru 331 cereri cu o suprafata de 4.205 hectare. Pentru campania 2008/2009, pentru masura de restructurare "" reconversie, Romania beneficiaza de o alocatie financiara de 38 milioane de euro. Din Vrancea au fost depuse mai multe cereri de finantare din partea societatilor viticole mari. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.