Economic

Vinurile Vincon se destupa in Thailanda

Iulia Crețu
5 sep 2008 1093 vizualizări
Reprezentantii Vincon Vrancea anunta 2008 ca un an foarte bun pentru podgorie, anticipind o crestere a productiei, echivalata la 135 milioane RON. Directorul general al Vincon Vrancea, Georgel Costache, a declarat pentru Mediafax ca in acest an cifrele de afaceri vor creste cu 20,5%, fata de cele ale lui 2007, ce s-au ridicat la 112 milioane RON. Acesta se asteapta ca si 2009 sa fie un an profitabil pentru vie si vin

Firma cea mai cunoscuta de vinuri vrincene are 15 combinate de vinificatie in judet si unul in Husi, precum si doua combinate de conditionare si imbuteliere la Odobesti si Focsani. Vincon exploateaza 2.150 de ha vie in Vrancea (Panciu, Odobesti, Cotesti), Husi si Chirnogeni, linga Constanta. Costache anunta pentru acest an investitii de patru milioane de euro in viticultura, modernizarea liniilor de conditionare si imbuteliere, precum si in reconversia plantatiilor. Vincon a replantat anul trecut 40 de hectare, prin programul de reconversie, si intentioneaza sa planteze alte 167 hectare in aceasta toamna si 187 de hectare in toamna anului viitor. Georgel Costache a adaugat ca soiuri de vin marca Vincon au fost exportate in SUA, Thailanda si Germania. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.