Economic

Obligatii fiscale, in septembrie

Camelia Stănilă
3 sep 2008 918 vizualizări
Contribuabilii vrinceni trebuie sa respecte si pe parcursul acestei luni o serie de obligatii fiscale, pentru a nu avea probleme cu Fiscul.

Calendarul acestei luni a vizat in primul rind persoanele fizice care desfasoara activitati agricole, ce au fost nevoite ca pina la 1 septembrie sa faca primele plati anticipate, in procent de 50% din impozitul pe venit aferent acestei activitati. Pina la 15 septembrie trebuie efectuate platile anticipate, aferente trimestrului III, pentru persoanele fizice care desfasoara activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia veniturilor din arendare (exceptie fac veniturile pentru care impozitul se retine la sursa). De asemenea, pina pe 25 septembrie trebuie depuse la administratia fiscala o serie de formulare si efectuate platile aferente, unde este cazul: 100 - declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat (termen lunar), 102 - obligatiile de plata la bugetul asigurarilor sociale si fondurile speciale (lunar), 103 - declaratie privind accizele, 300 - decont de taxa pe valoarea adaugata, pentru platitorii care au perioada de raportare lunara si 301 - decont special de taxa pe valoarea adaugata, pentru persoanele neinregistrate, care nu au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA si persoane care sint inregistrate numai pentru achizitii intracomunitare si care au obligatia achitatii TVA, exigibila in august 2008. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.