Economic

Subventii pentru crescatorii de animale

Doina Ganea
30 iun 2008 753 vizualizări
Crescatorii de animale mai au doua saptamini pentru depunerea cererilor de subventii Crescatorii de bovine pot solicita subventii de la stat pina la 15 iulie, Agentia de Plati pentru Interventii in Agricultura prelungind termenul pentru depunerea cererilor cu o luna.

La fel, pentru fermierii axati pe cresterea oilor vestea buna este ca si cererile lor pot fi depuse pina la sfirsitul lunii in curs, APIA fiind gata sa inregistreze toate solicitarile de subventii primite de la crescatori. Altfel, crescatorii de animale risca sa piarda un sprijin financiar substantial de 490 lei pe cap de bovina si 35 lei pe cap de ovina. Decizia prelungirii termenului de depunere a cererilor a venit ca urmare a numarului mic de solicitari inaintate de crescatorii de animale. Potrivit APIA, pina pe 6 iunie, s-au primit 95.126 cereri cu un efectiv de 529.631 capete pentru prima destinata exploatatiei de bovine si 5.717 cereri cu un efectiv de 850.801 de ovine si caprine. Pentru anul trecut au fost depuse 215.964 cereri, cu un efectiv de 1.158.386 bovine. Dupa verificarea administrativa au fost autorizate si platite 193.386 cereri cu un efectiv de 1.011.243 animale eligibile, valoarea sprijinului fiind de 495,5 milioane de lei. Pentru a putea beneficia de sprijin, exploatatiile infiintate in perioada 1 februarie 2007 - 31 ianuarie 2008 trebuie sa aiba minim trei capete de bovine, a caror virsta sa fie de minimum sase luni la data infiintarii acestora, sa fie inregistrate in registrul national al exploatatiilor si sa detina un efectiv de bovine pentru care nu s-a solicitat prima in anul 2007. In cazul crescatorilor de ovine sau caprine, exploatatiile pentru care se solicita sprijinul trebuie sa aiba cel putin 50 de capete de femele ovine sau 25 de capete de femele caprine, care au implinit virsta de un an pina la 31 martie. De asemenea, efectivele de animale pentru care se solicita ajutorul trebuie sa fie inscrise in registrul national al exploatatiilor si sa fie pastrate la adresa mentionata, in perioada 16 iunie - 14 septembrie, pentru efectuarea controalelor specifice. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.