Economic

S-au demarat lucrarile la supermarketul Kaufland

Iulia Crețu
23 mai 2008 1558 vizualizări
Magazinul din Focsani, de pe strada Brailei, se va deschide in septembrie u investitorul german va oferi 150 de noi locuri de munca

Focsanenii vor avea din toamna o lista mai lunga cu magazinele din care se pot aproviziona cu alimente si articole diverse. Pe piata de profil va aparea si supermarket-ul Kaufland, ridicat de investitori la periferia orasului, pe strada Brailei. Ieri, constructorii impreuna cu reprezentantii administratiei locale focsanene au turnat piatra de temelie a magazinului, o investitie de peste 8 milioane de euro. Prezenti la taierea panglicii inaugurale au fost primarul Decebal Bacinschi, directorul Oficiului pentru Protectia Consumatorului, Dumitru Dila, dar si o serie de consilieri locali si judeteni ai PSD. La eveniment a fost asteptat sa participe si Marian Oprisan (abonat in ultimul timp la taieri de panglici electorale la investitii straine si nu numai), insa pina la urma acesta nu si-a mai facut aparitia. Din partea lantului de magazine, la inaugurare a luat parte Cornel Petcu, reprezentant Kaufland Romania, dar si seful de santier din Germania. Reprezentantii Kaufland au subliniat ca investitia din Focsani va aduce concurenta pe piata de profil si va incerca sa isi atraga clienti printr-o gama unica de produse. Accentul se va pune pe raioanele cu produse proaspete, cunoscut fiind faptul ca romanii cauta aceste alimente in detrimentul celor preambalate. Investitia Kaufland in zona va ridica cu siguranta pretul imobiliarelor si va oferi un loc de munca la 150 de oameni. "In 2001 s-a analizat in Germania posibilitatea de a investi in Romania, in 2002 s-a luat aceasta decizie, iar in 2003 s-a cumparat primul teren. In octombrie 2005 s-a deschis primul hipermarket in Bucuresti. Investitia de la Focsani se ridica la peste 8 milioane de euro, pe un teren de 22.000 mp, cu o suprafata a magazinului de 6.900 mp si cu 317 locuri de parcare. Kaufland a creat pina in prezent 7.000 locuri de munca, iar aici la Focsani se vor crea 150 de noi locuri de munca. Oferta va fi constituita de o gama larga de produse si servicii, de o buna calitate. O importanta deosebita se va acorda articolelor proaspete: carne, mezeluri, brinzeturi si legume", a declarat Cornel Petcu, reprezentantul firmei Kaufland. Ritualul de turnare a pietrei de temelie a fost unul special, primarul Bacinschi punind intr-un cilindru metalic un istoric al Kaufland-ului, ziare si un pumn de monede romanesti si speciale ale retelei de magazine. Peste acesta, invitatii au turnat ciment. "150 de locuri de munca create reprezinta un lucru bun. Este bine ca in municipiu avem posibilitatea sa alegem din mai multe magazine. Cine va oferi cele mai bune preturi va avea de cistigat", a declarat si edilul Decebal Bacinschi. Constructorul german a declarat la rindul sau ca pentru a fi gata magazinul la termen, in septembrie, lucrarile trebuie sa se deruleze intr-un ritm alert. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.