Economic

Spatiul rural, turismul rural si agroturismul

Valentin Muscă
6 mai 2008 2024 vizualizări
Coautoarea lucrarii, profesoara vrinceana Alexandra Tataru prezinta cel mai bun ghid pentru o pensiune europeana

In sfirsit o lucrare complexa despre spatiul si turismul rural pe intelesul tuturor, insotita de ultimele noutati in materie de legislatie. "Spatiul rural, turismul rural si agroturismul" (Ed. Transversal, Bucuresti, 2007) este cea mai recenta aparitie in domeniul turismului si agroturismului, un subiect la moda, despre care vorbesc multi dupa ureche si foarte putini in cunostinta de cauza. Fata de brosurile de prost gust care abunda prin librarii, "Spatiul rural, turismul rural si agroturismul" este o lucrare redactata de specialisti in domeniu si analizeaza subiectul de o maniera logica, pornind, asa cum este si firesc, de la spatiul rural si satul romanesc si ofera celor interesati de turismul rural si agroturismul din Romania informatii menite sa ghideze prin hatisul legislativ postdecembrist. Partea a doua "" turismul rural "" prezinta o paleta variata a turismului rural european, australian si american si da chiar lectii de marketing turistic, totul pus sub umbra, un pic desueta de acum, a "dezvoltarii durabile". Partea didactica a lucrarii continua in partea a treia unde sint prezentate etapele constituirii societatii comerciale care sa administreze o pensiune, fiind din acest punct de vedere cel mai bun ghid pentru o pensiune europeana. De asemenea, ca proiectul sa devina realitate, un capitol intreg este rezervat prezentarii modalitatilor de finantare prin fondurile structurale. Lucrarea a fost prezentata la manifestarea «Ziua Pamintului» de la Marasesti, iar coautori sint prof. univ. Tamara Simon si Melinda Candea, de la Universitatea din Bucuresti. Drd. Alexandra Tataru, prof. la Colegiul «Edmond Nicolau» din Focsani, este autoarea mai multor studii si articole avind ca subiect bazinul hidrografic Putna si pregateste la Universitatea din Bucuresti o teza de doctorat inedita despre "Organizarea spaÃiului rural in Bazinul hidrografic Putna". Datorita consistentei editoriale, lucrarea va fi prezentata la Tirgul de Carte din Focsani, care va incepe joi. (Valentin MUSCA)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.