Economic

Caravana ocuparii in liceele vrincene

Iulia Crețu
6 mai 2008 830 vizualizări
Ieri a debutat in scolile din Vrancea programul de informare asupra carierei in rindul elevilor aflati in anii terminali de studii.

In cadrul protocolului incheiat intre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Ministerul Educatiei si Cercetarii, in perioada 5 mai-6 iunie, AJOFM finalizeaza programul de informare si consiliere privind cariera, "De la scoala la viata profesionala spre cariera", realizat in cursul anului scolar 2007-2008 in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean, printr-o serie de actiuni de informare. Intilnirile cu tinerii vor avea loc in toate colegiile, liceele, grupurile scolare si SAM-urile care au in curricula specializari in agricultura, alimentatie publica, turism, industria textila, constructii, mecanica, silvicultura ori fabricarea produselor din lemn. Printre obiectivele actiunilor se numara: prezentarea serviciilor oferite de AJOFM Vrancea, prezentarea dinamicii pietei muncii locala si regionala sau prezentarea ofertelor de locuri de munca la nivelul judetului, tarii si a spatiului economic european. De asemenea, se va urmari informarea tinerilor privind legislatia de specialitate care reglementeaza drepturile si masurile stimulatorii pentru absolventi dar si in privinta cadrului legal de stimulare a incadrarii in munca a elevilor si studentilor pe perioada vacantelor, prevazut de Legea 242/2007. Reprezentantii AJOFM vor continua distribuirea prin scoli a unor chestionare care sa reliefeze dorintele tinerilor privind piata muncii, dar si pregatirea lor. Caravana AJOFM prin unitatile scolare va fi un motiv in plus pentru realizarea unui dialog direct intre agentii economici ofertanti de locuri de munca si viitorii absolventi. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 5 ore, 49 minute, 20 secunde
nu am gasit nicaieri informatii cu modul in care se poate face admiterea in liceu pe baza notelor obtinute intr-o scoala din alta tara.Daca copilul a facut doar un an de scoala in alta tara, iar acum citeste integral
, acum 739400 zile, 5 ore, 49 minute, 20 secunde
in comentariu de mai sus nu am tastat corect ! Am nevoie de ajutor!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.