Economic

OPC-ul imparte pliante in supermarketuri

Mihaela Beșleagă
15 mar 2008 1084 vizualizări
Ieri, elevii si-au aratat talentul intr-un concurs de pictura si au redactat eseuri pe tema drepturilor consumatorilor

"Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor" va fi marcata simbata, 15 martie si in Vrancea, printr-o serie de evenimente organizate de Autoritatea Nationala si Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC), in colaborare cu Inspectoratul Scolar. Inca de ieri, la Liceul de Muzica si Arte Plastice "Gh. Tattarascu" din Focsani a avut loc etapa judeteana a concursului scolar "Alege! Este dreptul tau!", pe doua sectiuni, pictura tematica pentru elevii claselor I - VIII si un test grila si sustinerea unui eseu, pentru elevii claselor IX - XII. La sectiunea pictura, pe locul I s-au clasat la egalitate elevele Ana Maria Patrascu - clasa a IV-a Scoala nr. 3 Focsani si Sara Aharam - clasa a VII-a, Scoala "Duiliu Zamfirescu". Urmatoarele doua locuri au fost ocupate de elevii Scolii nr. 3, Mihaela Ivan si Anca Vlad. Liceenii au avut de ales intre doua teme, la sectiunea eseu: "Eticheta produsului alimentar - mijloc de informare pentru consumatorul UE" si "Implicarea mass-media in protectia consumatorilor din UE". La aceasta categorie, cistigatoare au fost declarate Cristina Perisan - clasa a XI-a Colegiul National Unirea si Felicia Dobos- clasa a IX-a Grupul Scolar de Industrie Usoara. Pe locul II s-a clasat Violeta Vintila - clasa a XI-a CNU, Alexandra Maravela - clasa a IX-a Grupul Scolar de Industrie Usoara, in timp ce pe III au fost Mohamed Hadad - clasa a XI-a Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" si Nicoleta Cherciu - clasa a X-a Grupul Scolar Agricol Odobesti. Ocupantii primului loc pe podium vor participa la etapa nationala a concursului, care se va desfasura in tabara Navodari. Tot ieri, micutii de la Scoala «Nicolae Iorga» Focsani au organizat citeva activitati de informare cu ocazia Zilei Mondiale a Protectiei Consumatorului. In sala de lectura a unitatii, invatatoarele Elena Apopei si Doina Popovici au prezentat elevilor de clasa a II-a si a III-a informatii utile despre semnificatia zilei, dupa care micutii au iesit in cartierul Sud, unde au oferit trecatorilor fluturasi cu drepturile consumatorilor. O asemenea actiune va avea loc si astazi de catre inspectorii OJPC, insotiti de elevi ai Colegiului Economic "Mihail Kogalniceanu". Acestia vor imparti in sase supermarketuri din Focsani pliante cu informatii despre drepturile consumatorilor si sfaturi utile. "Vrem sa atragem atentia consumatorilor asupra responsabilitatilor pe care le au, pentru ca propria lor viata sa se inscrie pe un fagas normal, in acord cu societatea in care traiesc: sa ia atitudine in vederea obtinerii unui tratament corect din partea distribuitorilor, sa urmareasca pretul si calitatea bunurilor de consum, actionind cu discernamint", mentioneaza OJPC. Inspectorii vor acorda si consultanta cu privire la produsele si serviciile de pe piata si vor prelua eventualele reclamatii ale cetatenilor. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.