Economic

Cresc salariile pentru functionarii care gestioneaza fonduri structurale

Ciprian Bobeică
14 ian 2008 1178 vizualizări
Functionarii din administratie, care lucreaza in proiecte finantate prin fondurile oferite de Uniunea Europeana sau alte instrumente financiare internationale, vor beneficia de majorarea cu 75% a salariilor de baza, potrivit unei legi publicate recent in Monitorul Oficial.

Cresc salariile pentru functionarii care gestioneaza fonduri structurale

Primariile de comune se pot asocia pentru a infiinta birouri destinate atragerii de fonduri europene

Legea 339/ 2007 extinde aplicarea legislatiei privind stimularea financiara a personalului care gestioneaza fonduri comunitare, "prin includerea personalului dedicat implementarii proiectelor finantate din instrumente structurale incadrat la nivelul autoritatilor publice locale", se arata intr-o nota a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Est. Desi orasele si consiliile judetene au deja birouri pentru integrare, legea da termen autoritatilor administratiei publice sa constituie structuri cu specialisti in management de proiect, la nivelul consiliilor judetene si primariilor de municipii si de orase, sub forma de servicii sau birouri de specialitate pentru proiectele cu finantare internationala. In cazul primariilor de comune, legea prevede asocierea mai multor primarii pentru constituirea, in comun, de birouri de specialitate pentru proiecte cu finantare internationala. Aceasta impunere ar constitui un imbold, la nivelul judetului Vrancea, pentru aparitia asociatiilor intercomunale, eligibile pentru atragerea de fonduri europene. Legea a fost aprobata ca masura de stimulare a atragerii de fonduri structurale, avindu-se in vedere experienta tarilor care au aderat la UE inaintea Romaniei si dificultatile in cheltuirea banilor primiti. O portita prin care specialistii din mediul privat ar putea fi tentati sa lucreze pentru sistemul public este prevederea conform careia "incadrarea specialistilor in managementul de proiect se face pe functii de functionar public sau prin contract". (Ciprian BOBEICA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.