Politică

Primarului Vlase i s-a pus pata pe cerneala primariei

Ciprian Bobeică
1 aug 2008 1137 vizualizări
"Sintem datori vinduti!", spune primarul Marasestiului, Constantin Vlase, despre situatia financiara a orasului u el a anuntat in prima sedinta a Consiliului Local de dupa investire ca a impus in primarie restrictii pina si la consumul de hirtie si la tonnerul pentru imprimante

Prima sedinta a Consiliului Local Marasesti de dupa investirea noii echipe a stat sub semnul austeritatii, aproape fiecare punct de pe ordinea de zi fiind discutat in contextul dificultatilor financiare cu care se confrunta administratia orasului. Primarul Constantin Vlase (PNL) a facut un prim inventar asupra "situatiei economico-financiare a Primariei orasului Marasesti la data preluarii mandatului", in care a trimis sageti mai mult sau mai putin voalate la adresa predecesorului sau, PSD-istul Emilian Brasov. "Cind am vazut citeva state de plata, mi s-a pus pata", a spus Vlase, fara a nominaliza insa functionarul care beneficiaza in acelasi timp de "salariu de merit, spor de vechime, spor de stres, spor de antena, ore de noapte, sporuri de conditii deosebite si ore suplimentare platite cu 100%, 200% sau 75%". Vlase a mai sustinut ca a gasit in Primarie indisciplina financiara, de genul facturilor acceptate la plata fara note de intrare-receptie si ca incearca sa faca economii "stringind robinetele prin care se scurg banii". In prima luna de mandat el a impus reducerea consumului de combustibili pentru parcul auto al primariei, monitorizind foile de parcurs si consumul real, a cerut functionarilor sa centralizeze comenzile cu materiale consumabile si i-a sfatuit sa foloseasca ambele parti ale colii de hirtie sau sa renunte la antetul primariei pe documente care circula intre diferite birouri, pentru a economisi tus. De altfel, in prima luna ca ordonator de credite, Vlase spune ca a facut doar cheltuieli urgente, in suma de aproape 120 milioane de lei vechi. El le-a povestit consilierilor cum l-a asteptat o zi intreaga, la Ministerul Finantelor, pe Varujan Vosganian, prins insa cu problemele legate de inundatii. Ministrul i-a promis totusi sprijin pentru deblocarea situatiei financiare a orasului. Consilierii au aprobat ieri scutirea de majorarile datorate pentru neplata la termen a diferite impozite locale pentru trei persoane si au alocat 40.000 lei pentru bransarea la reteaua electrica a 20 de locuinte din Calimanesti si a 8 locuinte din oras. "Lucrarea este facuta, dar nu avem acoperirea legala", a spus in sedinta primarul. Tot ieri a fost suplimentat statul de functii la Serviciul de intretinere spatii verzi. Consiliul si-a nominalizat reprezentantii in CA-ul de la SC ILGO SA si si-au dat acordul pentru solicitarea constituirii unei sectii de jandarmi la nivelul orasului. (C. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.