Ultima oră

Primaria vrea sectie de jandarmi la Marasesti

Ciprian Bobeică
4 aug 2008 1221 vizualizări
Prefectului i se cere sprijinul pentru reinfiintarea sectiei de jandarmi u din 121 de sesizari penale din primele sase luni, 70 la suta sint infractiuni cu violenta

Primaria orasului Marasesti solicita Prefecturii sprijin pentru reinfiintarea Sectiei de Jandarmi Marasesti, care a functionat in oras intre 2004 si 2005, timp de opt luni. Motivatia principala o constituie numarul prea mic de politisti care lucreaza in compartimentul de siguranta publica din politia orasului. "Activitatea de mentinere a ordinii si linistii publice este desfasurata pe trei schimburi de catre opt lucratori, numarul acestora pe fiecare schimb neputind fi mai mare de doi, situatie care conduce la scaderea eficientei activitatii", se arata in memoriul inaintat Prefecturii. Patrula nu poate acoperi eficient toate satele componente ale orasului, documentul argumentind ca doua treimi din numarul de apeluri primite la numarul unic de urgenta 112 in primele sase luni ale anului se refera la acte de tulburare a ordinii si linistii publice sau fapte penale comise prin violenta. De asemenea, din 121 de sesizari penale din primele sase luni ale lui 2008, 70 la suta sint infractiuni cu violenta. Una din zonele vulnerabile este Plaja Doaga, in sezonul estival, pentru protejarea celor care aleg sa-si petreaca timpul liber in zona de agrement. O alta zona vulnerabila o constituie cartierul Modruzeni, locuit de o comunitate importanta de romi, in special datorita somajului, consumului de alcool si nivelului scazut de scolarizare. In urma cu trei ani, Inspectoratul Judetean de Jandarmi a desfiintat mai multe jandarmerii orasenesti. In afara de cea din Focsani, la ora actuala mai exista un post montan de jandarmi, la Soveja. (C. BOBEICA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.