Economic

Complexul lui Mustea cistiga teren

Doina Ganea
30 nov 2007 5994 vizualizări
Democratul Ionel Serban Mustea si-a mai atras inca 48 de ha in intravilan u omul de afaceri, proaspat intrat in PD, vrea sa contruiasca in marginea Focsaniului un complex rezidential, o baza de agrement si un compleD comercial u Mustea a trecut in total in intravilan, intr-un an, o suprafata de 83 de hectare de teren

Consilierii locali au aprobat la sedinta ordinara de saptamina aceasta modificarea PUZ-ului prin care democratul Ionel Mustea si-a mai atras in intravilan 48 de hectare pentru construirea unei zone rezidentiale pe linia de centura a Focsaniului. Proiectul aprobat modifica o alta hotarire locala din 28 noiembrie 2007, si care priveste aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru "Complex rezidential dotari socio-comerciale si de agrement", situat pe linia ocolitoare a Focsaniului. Alesii locali au aprobat astfel atragerea in intravilan a unui teren in suprafata de 711.550 mp apartinind sotilor Mustea Ionel si Mustea Marcela, dintr-o suprafata totala de 840.000 mp aflata in proprietatea celor doi. Initial, cunoscutul om de afaceri avea in intravilanul Focsaniului 128.675 mp. Prin avizul dat anul trecut de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Vrancea si aprobarea consilierilor locali, Mustea a reusit sa atraga in intravilanul localitatii inca 231.000 mp. Ulterior, printr-un memoriu inregistrat anul acesta la Primaria Focsani sotii Mustea au prezentat avizul favorabil al OCPI Vrancea din 16 noiembrie 2007 prin care s-a obtinut atragerea in intravilan si a restului suprafetei de 480.050 mp de teren in intravilan. Asa se face ca, in mai putin de un an, Ionel Mustea, proaspat membru al PD Vrancea si virtual candidat la Primaria Focsani, a reusit sa transforme 83 de hectare de teren agricol in tot atitea hectare de teren intravilan, a carei valoarea imobiliara a crescut substantial.


Carrefour vine la Focsani


Ionel Serban Mustea doreste sa faca pe suprafata atrasa in intravilan un complex rezidential, o baza de agrement si un complex comercial. Astfel, in marginea Focsaniului se va ridica un supermarket Carrefour, iar intreg complexul comercial ar trebui inaugurat anul viitor. Mustea este partener in aceasta afacere cu firma belgiana BelRom, care va construi complexul, punind la dispozitie terenul pentru realizarea investitiei. In afara de Carrefour, in cadrul complexului isi vor face aparitia si alte firme cunoscute. Alesii locali au votat aproape fara comentarii proiectul de atragere in intravilan a suprafetei de 48 ha, exceptie facind consilierul PSD Ion Vlase care a vrut sa stie ce se construieste exact pe acel teren. "Trebuie sa stim la ce ne dam avizul. Ce se construieste acolo? Mall, baza de agrement sau cimitir?" a intrebat Ion Vlase care este si secretarul comisiei de urbanism din Consiliul local. "Potrivit legii 215/2001 Consiliul local aproba printre altele PUD-uri, PUZ-uri si dupa o analiza completa si documentatiile de urbanism. Cum tot proiectul din punct de vedere al avizelor si documentatiei este complet, pe noi nu ne intereseaza ce-si face omul pe terenul lui. E teren proprietate privata si noi nu ne bagam. Are avizele necesare, asta este! De citiva ani schimbarea juridica a terenurilor se poate face cu un simplu aviz dat de OCPI", a raspuns liberala Doina Fodoreanu, presedinta comisiei de urbanism din cadrul Consiliului local. (Doina Ganea)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.