Economic

CAS, amenintata cu judecata de Rosca Conf

Cristina Palade
7 nov 2007 994 vizualizări
Casa de Asigurari de Sanatate este amenintata cu judecata daca nu deconteaza suma de 4.134 lei unei societati de confectii din oras u in ultimele doua saptamini, CAS a primit sase sesizari privind concediile medicale «inchipuite»

Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea este amenintata cu actionarea in judecata de catre una dintre cele mai mari societati de confectii din Focsani pentru neplata concediilor medicale. SC Rosca Conf SRL, controlata de omul de afaceri Vasile Rosca, ameninta CAS cu judecata pentru neplata sumei de 4.134 lei, bani pe care CAS trebuie sa ii dea societatii pentru decontarea concediilor medicale pe care le-au avut angajatii in aceasta vara. "Refuzul dvs. de a nu ne achita suma de 4.134 lei apare ca fiind ilegal. Intrucit intre unitatea noastra si dvs. opereaza un contract economic, va notificam in a ne achita de urgenta sumele ce ne datorati, in caz contrar vom fi nevoiti a ne adresa Justitiei", se arata intr-o adresa pe care societatea cu pricina a trimis-o la sediul CAS. In aceeasi adresa se arata faptul ca nu firma trebuie sa ceara socoteala medicilor pentru emiterea unor astfel de concedii medicale, ci CAS-ul, care are incheiat un contract cu acestia. La rindul sau, CAS a trimis o adresa societatii in care o asigura de tot sprijinul. De asemenea, CAS a instiintat medicii de familie privind eliberarea corecta a certificatelor medicale, modalitatea de validare a acestora dar si sanctiunile ce pot fi aplicate in cazul nerespectarii lor. Potrivit presedintelui CAS, Mihai Copaci, aceasta este prima amenintare de acest gen venita din partea unui agent economic. "Cred ca medicii de familie ar trebui sa fie mai atenti la completarea din punct de vedere medical a certificatelor, deoarece angajatorii reclama ca aceste concedii se dau cu foarte mare larghete", a mai completat Copaci.


Sesizarile de la angajatori vin pe banda rulanta


In doar doua saptamini, banca sistemului sanitar vrincean a primit sase sesizari privind concediile medicale presupus «inchipuite» acordate angajatilor care lucreza in ture de catre medicii de familie. Cele sase sesizari au venit de la firme diferite. "Desi am avut o intilnire cu reprezentantii societatilor comerciale si am convenit ca noi sa instiintam in scris medicii care elibereaza certificate medicale si care din diferite motive nu pot fi acceptate la plata, pentru a nu mai prescrie concedii medicale, acest lucru nu a dus la inlaturarea prezentelor deficiente. In acest moment, facem apel la Colegiul Medicilor pentru a se implica in rezolvarea acestor situatii, intrucit societatile respective trebuie sa-si primeasca banii si acestea nu au nici o vina pentru problemele pe care le intimpina", ne-a declarat Mihai Copaci. Ca urmare a acestei situatii, CAS Vrancea a realizat o comisie care sa verifice aceste concedii cit si medicii care le-au emis. "Deja sintem in perioada in care verificam aspectele semnalate de catre angajatori si, daca se descopera nereguli, vom trece la sanctionare cu amenzi de pina la 1.000 lei daca vom gasi certificate completate incorect", a mai completat liberalul Mihai Copaci. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.