Economic

Romtelecom se teme de concurenta

Camelia Stănilă
5 sep 2007 876 vizualizări
Compania a introdus minute gratuite in toate retelele de telefonie fixa, in afara orelor de virf, si a marit viteza la internet, fara a mari costul abonamentelor

Romtelecom, companie aflata in portofoliul grecilor de la OTE, incearca sa tina pasul pe piata telefoniei fixe si internetului, aflata in permanenta imbunatatire. Cum serviciile oferite de concurenta sint suplimentate periodic, fara a scoate bani din buzunarul clientilor, si Romtelecom a lansat o astfel de oferta agresiva, pentru a-si pastra abonatii. Astfel, din 3 septembrie, clientii Romtelecom care au unul din abonamentele cu minute incluse (Confort 50, Confort 200 si Confort Nelimitat) vorbesc gratuit in toate retelele de telefonie fixa din Romania. Potrivit unui comunicat al Romtelecom, aceasta categorie de clienti reprezinta 70% din totalul abonatilor, ei beneficiind automat si gratuit de noile facilitati tarifare. Abonamentele Confort 50 si Confort 200 includ, din luna mai, extra beneficii, precum posibilitatea de a vorbi nelimitat in reteaua Romtelecom, intre 6 seara si 8 dimineata, in timpul saptaminii, si pe parcursul intregii zile, in weekend. "In aceleasi intervale, clientii care detin unul dintre cele doua abonamente sau abonamentul Confort Nelimitat pot vorbi acum nelimitat, in orice retea de telefonie fixa. în plus, toti clientii care se abonează la un serviciu de telefonie fixa de la Romtelecom, pina la data de 31 octombrie, beneficiaza de instalarea fara taxe a liniei telefonice, iar pentru contractele incheiate pe o perioada de 1 an, clientii noi beneficiaza timp de trei luni de abonament gratuit, o optiune de voce si factura detaliata. Pentru contractele pe doi ani, clientii primesc aceste beneficii timp de 6 luni, plus un telefon DECT cadou (in limita stocului disponibil)", se precizeaza in comunicatul emis de Romtelecom. Abonamentele pornesc de la 7,8 euro pe luna, abonamentul Confort 50, ajung la 10 euro pentru Confort 200 si la 11,2 euro pe luna, in cazul abonamentului Confort Nelimitat. Tarifele pentru apelurile in alte retele de telefonie fixa, in orele de virf, variaza intre 4,92 de eurocenti pe minut fara TVA si 5,4 eurocenti pe minut fara TVA.


Viteze mai mari pentru internet


Romtelecom incearca sa-si atraga si mai multi clienti de internet, astfel ca pina pe 18 septembrie 2007 toti cei peste 200.000 de abonati la Internet de banda larga prin ADSLvor beneficia de viteze marite, atit pentru download, cit si pentru upload. Vitezele de download vor ajunge astfel pina la 6 Mbps. "Procesul de migrare a inceput deja si se desfasoare progresiv pentru a evita orice probleme pentru utilizatori, pina in acest moment fiind migrati deja 50% din clienti. Cresterea vitezelor conexiunilor ClickNet va permite utilizatorilor sa aiba o noua experienta, mai avansata, cu folosirea Internetului de banda larga de la Romtelecom. Totul la un pret cu reducere de 50%, pe viata", a declarat Joerg Zeddies, director executiv comercial pentru segmentul persoane fizice. Cea mai mica viteza pentru Internet prin ADSL se dubleaza de la 512 kbps la 1 Mbps, iar tariful acestui abonament ramine de numai 7,5 euro, fara TVA. Pentru ClickNet Business viteza creste la 6 Mbps, iar pretul scade la numai 24,5 euro, fara TVA , pretul de lista scazind astfel cu 30 euro. Pina la 31 octombrie 2007, clientii noi ClickNet primesc reduceri de 50% pe viata pentru abonamente, plus un telefon DECT sau primele 3 luni de abonament gratuite pentru contractele semnate pe 1 an, respectiv 6 luni de gratuitate pentru contractele de 2 si 3 ani. (Camelia STANILA)


CASETA

Fraude cu cartele reincarcabile


Si compania Romtelecom a intrat in vizorul celor care incearca sa-si pacaleasca semenii, prin metoda revendicarii unor premii substantiale in schimbul unor coduri de reincarcare pentru telefonia mobila. Mai multi clienti ai Romtelecom au sesizat ca persoane necunoscute, care s-au prezentat drept angajati ai companiei, i-au anuntat prin telefon ca au cistigat prin tragere la sorti premii consistente in bani sau produse electrocasnice, oferite ca parte a unei presupuse promotii. Pentru a intra in posesia premiilor, celor sunati li se cerea sa cumpere cartele GSM reincarcabile si sa trimita codurile la un numar de mobil sau intr-un plic, la o adresa postala. In aceste conditii, reprezentantii Romtelecom au precizat ca nu deruleaza o astfel de campanie si si-au sfatuit clientii sa nu raspunda la astfel de solicitari. De altfel, promotiile pot fi verificate oricind pe site-ul www.romtelecom.ro sau la numarul 930.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.