Economic

Revista Focsanii, la un pas de disparitie

Doina Ganea
20 iun 2007 643 vizualizări
Editarea revistei in care bugetarii se jucau de-a jurnalistii a fost scoasa la licitatie de catre Primaria Focsani

Revista "Focsanii", editata de Consiliul Local si Primaria Focsani, distribuita gratuit in municipiu, si-ar putea intrerupe aparitia pina se va gasi o societate care sa o redacteze si editeze in continuare intr-un mod profesionist. Aceasta pentru ca la 1 iunie a expirat contractul cu SC Intermedia Trust SRL, iar luni a fost organizata licitatia pentru primirea de oferte in vederea editarii publicatiei bugetare. Primaria Focsani a anuntat la inceputul lunii iunie organizarea licitatiei, iar termenul de depunere a ofertelor a expirat pe 18 iunie, la orele 12.00. Potrivit purtatorului de cuvint al Primariei Focsani, Dan Cazaciuc, care face parte din echipa de redactie, nu s-a inscris nici un ofertant la licitatie. "Nu au fost firme care sa depuna ofertele la licitatie si de aceea cred ca o perioada revista «Focsanii» s-ar putea sa-si suspende aparitiile. Cred ca este vorba in primul rind de pret. Noi nu putem oferi decit ceea ce s-a stabilit in bugetul local, adica undeva la 34.000 lei pe luna pentru tiparirea, editarea, culegerea de informatii, redactarea textelor si tehnoredactarea publicatiei. Ceea ce inseamna destul de putin si, in general, firmele de profil nu se angajeaza sa tipareasca la o asemenea valoare, profitul fiind extrem de mic", a precizat, Dan Cazaciuc. Pina acum, la redactarea revistei "Focsanii" lucrau Dan Cazaciuc, fost coordonator al grupului redactional din partea Primariei Focsani, si inspectorii din cadrul Directiei de Comunicare, Mirela Andrei, Marian Mihu si Adrian Imireanu. Chiar si primarul Decebal Bacinschi figura in fruntea colectivului redactional, ca presedinte, si chiar a scris in timp mai multe articole. Revista "Focsanii", editata pina acum in 2000 de exemplare, 20 de pagini, bicolor, care cuprindea informatii legate de activitatea Primariei Focsani, a Consiliului Local si a institutiilor subordonate acestora era distribuita gratuit si se afla la indemina cetateanului care trecea pragul municipalitatii. Fondată in 1895, "Revista Municipală Focsanii", este cea mai veche publicatie care apare in acest colt de Romanie si a cunoscut de-a lungul timpului gustul sălciu al obedientei fată de cei care s-au aflat la Putere.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.