Economic

Modernizari la punctele termice

Iulia Crețu
18 iun 2007 705 vizualizări
In patru ani de zile, cu bani de la bugetul local, ENET SA Focsani spera sa nu mai puna locatarii sa plateasca pierderile de pe retea u 56 de puncte termice vor fi dispecerizate

Societatea locala de producere si furnizare a agentului termic, SC ENET SA Focsani, doreste modernizarea punctelor termice din oras, astfel incit calitatea serviciului sa nu mai fie pusa la indoiala de cetatenii care acuza de raceala caloriferelor pe timp de iarna. Astfel, doua centrale de cartier, nr. 40 si nr. 69, vor fi prinse intr-un program de investitii, in valoare de 1 milion de lei noi, iar pentru modernizarea celorlalte se va face un studiu de fezabilitate. In maxim 12 luni, cele doua puncte termice vor trebui cosmetizate. Puterea instalata la PT 40 este de 2,522 gcal/h, iar la PT 69 este de 4,440 gcal/h. Studiul de fezabilitate al ENET a fost adoptat la finele lunii trecute de Consiliul Local Focsani, este in valoare de 19 milioane de lei noi si va cuprinde 56 de puncte termice modernizate si dispecerizate si 15 automatizate. Programul de investitii va fi realizat in patru ani. Proiectul tehnic este intocmit de Institutul de Studii si Proiectari Energetice SA Bucuresti, care are competente de proiectare pentru sisteme de termoficare. "Necesitatea acestor investitii a aparut ca urmare a faptului ca instalatiile si echipamentele din punctele termice din Focsani au fiabilitate scazuta, un grad avansat de uzura, durate de serviciu depasite, costuri de exploatare ridicate si importante pierderi de agent termic si energie termica. Reabilitarea punctelor termice nr. 40 si nr. 69 cuprinde lucrari la cladirile existente: lucrari de constructii (demontari de postamente utilaje existente, sarpanta de lemn, invelitoare de tabla cutata, tencuieli interioare si exterioare, zugraveli), lucrari de compartimentare a spatiului disponibil si lucrari de instalatii (instalatii de golire, legarea golirilor la canalizare, instalatii de iluminat)", se arata in raportul semnat de Serviciul investitii si Directia Economica din Primaria Focsani. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.