Caterincă Mioritică

Fiul secret al lui Sergiu Nicolaescu îşi va cere moştenirea?

Ziarul de Vrancea
4 ian 2013 2019 vizualizări
Conform click.ro regizorul are un copil pe care nu l-a văzut niciodată şi care ar putea solicita o parte din averea de un milion de euro.Sergiu Nicolaescu lasă în urmă o avere de peste un milion de euro.Maestrul s-a stins din viaţă joi, la 82 de ani. Fiul său secret, nerecunoscut oficial, ar putea revendica o parte din moştenire

Soarele cinematografiei româneşti a apus. Regizorul Sergiu Nicolaescu, în vârstă de 82 de ani, şi-a încheiat, joi, conturile cu viaţa, după o lungă existenţă închinată filmului. Omul Sergiu Nicolaescu a murit, însă cu un mare regret: acela că nu a făcut 5-6 copii. Un urmaş al său, nerecunoscut oficial, ar putea totuşi să revendice partea sa de avere de peste un milion de euro.

Sergiu Nicolaescu a lăsat în urma sa o colecţie impresionantă de filme (peste 50), dar şi o avere formată din bani (circa 415.000 de euro bani-gheaţă) şi proprietăţi în Bucureşti şi în provincie. În lipsa unui testament, toată averea sa ar reveni astfel soţiei regizorului, producătorul de film Dana Nicolaescu (35 de ani), femeia care i-a fost alături lui Nicolaescu în ultimii 16 ani.

Cei doi au avut o relaţie încă din 1996 şi s-au căsătorit în mare secret în 2005, în ciuda diferenţei de vârstă de 47 de ani, Dana devenind a treia soţie a maestrului. Împărţirea averii marelui regizor ar putea lua însă o turnură neaşteptată, din cauza unui personaj misterios pe care Nicolaescu l-a pomenit rar în interviurile sale.

Deşi a afirmat că a regretat enorm că nu a făcut cinci sau chiar şase copii, regizorul nu a negat existenţa unui copil nelegitim, un băiat, făcut cu o femeie misterioasă la sfârşitul anilor '50.

Regizorul locuia într-un apartament de pe strada Zambaccian din Bucureşti

„A fost la un moment dat o fată foarte frumoasă, Roxana o chema, proaspăt căsătorită. Mi-a făcut curte. Am trăit împreună o perioadă, evident, doar ca amanţi, şi apoi a dispărut. Am căutat-o peste tot. Nimic. Am aflat ulterior că a plecat din ţară şi că a născut. Planul ei a fost să facă un copil cu mine şi să-l crească cu soţul ei. I-am respectat alegerea, într-un fel m-a flatat, dar m-a şi durut. Nu l-am căutat însă niciodată, n-am vrut să distrug viaţa nimănui. Iar acum e prea târziu, n-aş mai putea recupera nimic", declara Sergiu Nicolaescu într-un interviu acordat revistei "Tango" în luna aprilie a anului 2010.

Dacă acest copil mai este în viaţă şi doreşte să intre în posesia averii tatălui trebuie să parcurgă toate etapele prevăzute de legea română pentru stabilirea paternităţii.

În acest caz, stabilirea paternităţii se poate face doar în instanţă, unde vor fi chemaţi moştenitorii legali ai lui Sergiu Nicolaescu. Copilul secret al lui Nicolaescu poate dovedi că este fiul marelui regizor prin orice fel de probe: martori, înscrisuri, mărturii şi prezumţii. Culmea este că, dacă acest copil există, el a purtat toată viaţa numele tatălui său adoptiv, pe care îl chema tot Nicolaescu.

Are 3 case şi 415.000 € în conturi



Regizorul deţine două apartamente în sectorul 1 al Capitalei, unul cumpărat în 1973 şi celălalt achiziţionat în 1997, dar şi o casă de vacanţă în Limanu, judeţul Constanţa.

Conform declaraţiei de avere, Sergiu Nicolaescu mai deţine două terenuri intravilane în Bucureşti şi în comuna Limanu, judeţul Constanţa. În plus, pe numele său sunt deschise 13 conturi bancare în lei şi valută, care însumează 415.000 de euro.

Anul trecut a încasat de la Ministerul Culturii o indemnizaţie de merit în valoare de 4.780 de euro, 8.400 de euro pensie şi venituri de 12.000 de euro din activitatea parlamentară. Pe lângă aceşti bani, Nicolaescu a încasat anul trecut 83.000 de euro din drepturi de autor şi de proprietate intelectuală pentru filmele realizate. În plus, de acum încolo, drepturile de autor pentru toate producţiile maestrului vor reveni moştenitorilor.

Suferea de 12 ani de o inflamaţie a colonului



Medicii de la Spitalul Elias au explicat că regizorul se simţea rău din 18 decembrie, după ce căzuse în curte, el suferind un traumatism toracic. "L-am rugat să vină la spital.

El a refuzat spunând că vrea să rămână acasă de Sărbători. În acest interval nu a mâncat, a slăbit, iar tranzitul intestinal era încetinit", a declarat, ieri, directorul medical al spitalului, dr. Dana Safta.

În 26 decembrie, Nicolaescu a acceptat internarea din cauza unor dureri puternice în burtă. S-a început administrarea tratamentelor pentru boala lui, care era cunoscută încă din anul 2002, respectiv diverticulită acută (inflamaţia intestinului gros). Durerile abdominale s-au mai diminuat, dar analizele indicau o inflamaţie. În acel moment s-a hotărât să se facă intervenţia laparoscopică. Astfel a fost descoperit "apendicele flegmonos şi peritonita de vecinătate", a explicat dr. Valentin Calu.

El a adăugat că evoluţia postoperatorie a fost lent favorabilă, dar peritonita poate da complicaţii pulmonare, mai ales pe fondul traumatismului suferit. Dr. Calu a mai spus că starea de sănătate a regizorului s-a degradat în ultimele 24 de ore, când au apărut complicaţiile cardiace şi pulmonare. Decesul a survenit pe fondul unei alterări grave respiratorii. Regizorul a făcut stop cardiac, iar la 08.20 a fost declarat decesul. Trupul neînsufleţit al maestrului va fi ridicat astăzi din spital.

www.click.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.