Caterincă Mioritică

Poliţaiul care nu ştie vocalele vrea să ajungă dottore

Ziarul de Vrancea
13 iul 2012 1273 vizualizări
Dănuţ a inventat vocala nazală „n” şi acum vrea titlul de doctor

Lumea s-a întors cu susul în jos şi se pare că va mai sta mult timp aşa. Nişte amintiri din liceu rememorează un episod penibil de amuzant cu un actual poliţai cu nasul pe sus care, pentru că epoleţii nu-l ţin cu picioarele pe pămant, visează să aibă pe perete acasă o diplomă de… dottore. Pe principiul, dacă pontănacul a dat copy-paste, eu de ce n-aş face la fel? Dar să revenim la liceu, la Cuza, să zicem, la o oră de opţionale de literatură. Elevul de-a 11-a, din prima bancă, prezenta profei tema copiată de la o colegă. Numai că, Dănuţ Asanaş, în graba de a citi ceea ce alţii au scris, a comis-o greu de tot şi a reinventat limba romană. Dottore de la poliţie a inventat “vocala nazală «n»”, spre stupefacţia profei. Care a dorit totuşi să afle care ar fi vocalele limbii în care Dănuţ poliţaiul încerca să se exprime. După un „ăăăă” prelungit, dottore de la poliţie a fost ajutat de colegi. Şi a început cu vocala „a”. Aplauze îndelungi în clasă. Apoi iar a făcut pauză. I s-a suflat mai departe şi el a repetat fără să proceseze: „b”. Iarăşi aplauze şi rasete copioase. Şi uite aşa, inventatorul vocalei nazale „n” stă acum şi îşi adună materiale pentru teza de doctorat în Drept. Bine că nu atentează la titlu de doctor în limba romană.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
coleg, acum 4303 zile, 6 ore, 43 minute, 13 secunde
Nu am nimic cu el dar e "greu" sa nu observi ca articolul de mai sus i se potriveste ca o manusa ...sper sa reuseasca la Bucuresti ca la Vrancea a fost "de vis"....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.