Caterincă Mioritică

Educatia, in anul gaurii de la covrig

Ziarul de Vrancea
29 mai 2010 668 vizualizări
Alimentul este simbolul protestelor pensionarilor si al bugetarilor de luni

Oamenii de la catedra sint atit de suparati pe guvernanti, cei care an de an le tot promit ca le arata respect, incit au decis sa inlocuiasca manuale cu pancartele de protest, participarea la Bac-ul celor de-a 12-pea cu mitinguri zgomotoase si scrierea de note in catalog cu lasarea de corigenti in persoana celor care ne conduc. Profesorii, suparati ca nu primesc nici spor de tinuta decenta, nici bani pentru carti si nici macar salarii intregi dupa ani de studiu, generatii de olimpici si oameni realizati, vor sa le arate mai marilor de la Bucale ca au ramas cu gaura. Gaura din portofel, dar si gaura covrigului. Alimentul este simbolul la protest al cadrelor didactice, dar si al batrinilor, doctorilor sau al celor din administratie, toti fiind pregatiti luni sa faca lanturi umane pentru a nu li se taia din venituri. Asta dupa ce premierul Milica Boc-ulet facuse cu ceva timp in urma prima taiere, din forma corecta a cuvintului "salariu", raminind, in expresia profesorului de drept, denumirea de "salar". De pe atunci trebuia sa ne dam seama ca ni se pregateste ceva"¦ intoarcerea la covrig. Mincarea saracilor este, de altfel, alimentul marca al romanilor, cu care vrem noi sa fim unici in Europa, in comparatie cu sofisticarelile din cuptorul frantuzilor. Pina la urma, credem ca mai celebra decit covrigul va fi gaura acestuia, laitmotiv al portofelului gol si al foamei care va fi din ce in ce mai mare in Romania. Si, pe linga faptul ca sint tratati cu gaura, profesorilor li se mai aduc si amenintari cu datul afara din partea celui care ar trebui sa le reprezinte si lor interesele: Jordas vrej de Bostanas.Asa ca s-ar putea sa fim atit de saraci incit sa nu ne permitem sa facem nici macar o greva ca lumea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.