Caterincă Mioritică

Doar o birfa sa-ti mai spun!

Ziarul de Vrancea
7 nov 2009 955 vizualizări
Crinzanteme pentru Crin

Fostul prefect Mircea Cioba aspira din nou la sefie. De asta data la conducerea partidului de locul 3-4, pe care vrea sa-l creasca prin bun simt si (i-)responsabilitate. Pentru a-si demonstra abilitatile de conducator tarabostes, Dragosh s-a bagat in organizarea vizitei omului floare la Focsani. Dupa ce in urma cu ceva ani se zbatea pentru Traienica Base sa aiba popor pentru baia de multime din Piata Unirii, ziulicile trecute, fostul prefectu"â„¢ legii a dat cu flori in oameni pentru a-i sensibiliza sa puna stampila pe Crin. Afacerea a iesit bine pentru el, ca a impartit la focsaneni ghivece de crizanteme si i-a luat fata lui Misu Copac (care ieri cam casca de oboseala), dar nu se stie cam cit de bine s-a numarat in buzunarul lui Kanty gradinarul. Cel mai probabil, din brazdele lui au fost despamintenite floricelele pentru omul floare. Nu stim daca se face campanie de bun simt cu o crinzantea, dar cu siguranta e de simt olfactiv.


Profu"â„¢ o saratea, medicu"â„¢ o huzurea


Si daca tot ne-am pus pe birfacit liberalii, aflati ca acestia fac discriminare de clase muncitoare. In timp ce la intilnirea cu amarastenii de profesori si educatori, liberalii au spoit cu doua sucuri, trei ape si juma de punga de bazaconii, adevarata sindrofie s-a dat la intilnirea cu medicii. In timp ce profii lui Bosta i-au pus pe masa lui Crin niste pleostite flori de sezon, luate de la mamaiele din Piata cu un leu, la seminarul halatelor albe cu buzunare pline de tigari medicinale si licori fine, cel mai sexy candidat, dupa cum l-a incornorat primarul de la Jaristea pe Crin, acesta a fost asteptat cu aranjamente florale in ton cu numele sau. Mai mari decit pozitia sa in sondaje. La final de discurs prezidential, medicii s-au infipt la delicatese ca vulturii intr-un biet soricel. Tablourile de mai sus reprezinta de altfel si conditia celor doua clase: profii intorc buzunarul pe dos dupa o urma de covrigel, medicii mai schimba o suta de ieuroi pe vreme de criza.


Tralala o da pe Pis-Pis


Institutia care se ocupa de pasarici, animalute si alte lighioane are un nou sef. Conform nomenclatorului. Dupa Duta-morrr-morr si gazela Luminita a urcat pe scaunul de sef al DSV-ului mioritic Mirel-Pis. Nimeni altul decit pretenarul din adolescenta tumultoasa a pres-ului interimar al PDL-ului vrincenesc, Alin Tralala. Noul dereftor peste medicii veterinari face parte din aceeasi categorie de tinerei care s-au specializat din greu la munte si la mare, prin diverse localuri si unitati de perfectionare tip Dance, Extrem, Bamboo, Vox. Si care, acum, se dau profesionisti si politicieni. Alin Tralala si Mirel Pis mai seamana la ceva: ambii au avut noroc de parinti care au tras tare pentru odraslele lor, fie sa invete o meserie, fie sa-si faca un rost bun in viata. Urmind aceasta linie, asteptam ca in rastimpul cit mai e la guvernare (o mai fi mult sau putin?) Alinus sa-si promoveze in functii publice si alti pretenari de "studiu", in afara de fratiorul sau de singe care se vrea sef peste siguranta in constructii, la Inspectoratul Regional de la Constanta lui Radu mazare. Acum o luna se auzea ca vrea sa-l puna si pe fostul sau coleg de clasa Parpauta jr. in postul de subprefect. Nu ne-ar mai mira nimic.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.