Caterincă Mioritică

Doar o birfa sa-ti mai spun!

Ziarul de Vrancea
11 oct 2008 921 vizualizări
Mioara de la Investitii freaca pixul de plictiseala Plictiseala constructiva din punct de vedere artistic la zbaterea politica pentru Piata Unirii de la Primaria Focsangeles.

Cum Puiu se lupta sa scoata betoanele, dughenele si toate timpeniile din proiectul lui Multescu, baiat care a mincat destul si de pe urma uritaniei de piateta de la Gara, doamnele din cadrul Serviciului Urbanism si Fond Locativ stateau cu telefoanele in fata si numarau fara rabdare minutele pina la terminarea programului. Pentru ca cei prezenti nu isi mai epuizau intrebarile, Mioara Huica, sefa de la Investitii, s-a apucat de desene. Daca pentru inceput pixul adus pentru notite s-a plimbat voios pe hirtie si a mizgilit niste floricele si niste coloane ale infinitului plictiselii din mintea Mioarei blonde, pe o a doua coala de hirtie si-au facut aparitia niste, primiti cu Colindul?, braduleti! Cu toate ca a fost trasa de mineca artistica de catre consilierul Oloeriu cu akcent pe e, Mioara Huica, aceasta pictorita Frida blonda si fara mustata, ca si-o epileaza, de la Investitii, si-a continuat transpunerea in realitate a gindurilor ascunse. Asteptam cu interes o expozitie pe holul Primariei semnata de doamna artista de la Investitii, care sa stringa toate mizgiliturile de pe la sedinte si discutii. Domnu\' primar, dati-ii mai mult de lucru ca se plictiseste si va persifleaza pe la spate!


Marean baga bunicilor oficiosul pe git. Ei il scuipa ca infecteaza!


Dupa ce ani la rindul au inghitit destule, vrincenii mai au o ultima inghititura la care trebuie sa fie atenti sa nu se inece. Apropierea campaniei electorale le aduce, inevitabil, marca inregistrata MonitOprisanul de Vrancea, in fiecare dimineata, linga cafea si felia de piine minjita cu unt. Oficiosul scormonitor si spalator de dosuri celulitice social-democrate este bagat pe git vrincenilor intr-o disperata incercare de reabilitare a unor candidati precum Horhe, Anhel, Vrabiorul si, absolutul absolutilor, Chironu. Tinta lui Marean par a fi batrinii care de mult nu mai sint pe atit de vulnerabili si creduli pe cum ii crede locatarul de la km 25. Doi batrini care au participat la dezbaterea publica privind reabilitarea centrului orasului l-au dat pe goarna pe individ, spunind ca "uite, in fiecare dimineata ma trezesc cu ziarul in posta. L-am aruncat pina acum ca infecteaza cutia postala, dar ma gindesc sa il fac colectie si sa i-l duc lui Marian la birou". Concluzia, tot ei au tras-o: "nu am nevoie dom\'le de prostiile astea. Am fost la Posta si le-am spus sa nu mi-l mai aduca". Daca nici bunicu\' de 80 de ani nu te mai crede, nu stim ce sa mai zicem! Poate doar sa nu mai dai din banii publici pe fituici mincinoase!


Natasa lui Didi face politica lui... Didi


Madama care se ocupa de impartitul banutilor din visteria municipiului Focsani si-a gasit o noua ocupatie. Pe care nu o practica in timpul liber, ci chiar la Primaria lui Didishor. Abia venita dintr-un consed, Natasa Nemes a avut treaba zilele trecute cu pustii care au dat buzna in biroul edilului si le-a explicat cum a ajuns Didi sa conduca nava Focsanilor spre marea bunastrarii multilateral dezvoltata. Natasa, director economic, s-a apucat sa faca politica linga primarul care nu suporta (doar de urechile presei) sa se vorbeasca de politica la Primarie. Directoarea cu banii si cu nume de matriosca la Est le-a explicat bighidiilor cum e cu primarul: "si parintii vostri l-au votat pe domnul primar". Hai ma! Dar de unde stii tu pe cine au ales parintii copiilor? Te-ai uitat tu in buletinul lor de vot? Sau stii mai multe decit lasi sa se vada?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.