Caterincă Mioritică

Opriti avionul pentru domnisoara Basescu!

Ziarul de Vrancea
16 aug 2008 1058 vizualizări
Bucuresti, aeroportul Otopeni, ora 5.00. Nici noapte, dar nici dimineata. Se anunta "check in" pentru cursa spre Paris. Las bagajul si imi primesc biletul pentru un loc la fereastra - doar vreau sa vad Alpii. Linga mine, coada la cursa spre Amsterdam.

Printre cei care isi petrec week-end-ul in "capitala desfriului", dupa cum mi-a descris-o cineva, este si cuplul de aur al Romaniei, acesti Romeo si Julieta in varianta mioritica, Hrebe junior si Baseasca mica, Elena. Ii privesc cu putina curiozitate, nu pentru ca mi-ar fi simpatici si nici macar antipatici, doar ma gindesc la faptul ca au avut mai multa putere decit mine si s-au trezit si mai cu noaptea in cap. Ei, bravo lor! Se duc la Amsterdam, eu plec la Paris... Imi iau biletul si trec prin filtre. Ajung la poarta de imbarcare. Linga, o gasca galagioasa de sportivi din Quatar. Se misca prea mult si imi alunga somnul. Ma apuc sa citesc "Levantul" lui Cartarescu. Imi trece somnul de tot si observ cu incintare ca se deschid magazinele din duty-free. Din pacate, nimic interesant de cheltuit banii. Si inca nu s-a facut 6.50. Deodata se aude vocea unei doamne, mai stridenta decit o linie de plastic scirtiita pe tabla de la scoala. Speram sa anunte ca putem urca in avion. Deocamdata nu. Anunta ceva de cursa de Amsterdam. "Pasagerii Basescu Elena si Hrebenciuc Andrei sint rugati sa se prezinte de urgenta la poarta de imbarcare", urla dintr-un difuzor. La poarta spre Paris, zimbete si rumoare. "Ia te uita, intirzie cursa draga si gata! Cum sa strigi dupa fata presedintelui?! Sau mai bine, opriti avionul sa bea Elena cafeaua", glumeste cineva linga mine. Ma gindesc si eu ca un circotas ce sint si imi imaginez ca pentru prima fiica a Romaniei se opresc avioane, se pun covoare rosii, se asteapta soarele sa rasara. Ca sa ajunga juna si juniorul in "capitala desfriului"... Bine ca nu-s in avion cu mine, sa imi ia din timpul impartit la secunde de acasa pentru Louvru, Notre Dame, bistrouri, plimbari pe Sena si Arcul de Triumf. In sfirsit, se face imbarcarea si la noi. Se formeaza coada. Nu urcam insa. Se intimpla ceva la ghiseu. In fata cozii, un domn, alaturi de sotie si copil. Se intoarce domnul catre familie si face un semn ca li s-a permis sa urce primii. Era Titus Corlatean, secretarul general al PSD. Nici macar nervi nu mi-am facut. La ce bun? Ca doar nu ajungea inaintea noastra la Paris! Pentru unii se opresc avioane, pentru altii se fac exceptii. Si totusi, Parisul mi-a vindecat indignarea fata de ai nostri bagatori in seama!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.