Opinii

Lipsa de responsabilitate ne omoară, nu inundaţiile

Mihai Boicu
10 apr 2013 1039 vizualizări
Ploile puţine căzute în această primăvară au arătat un adevăr simplu, dar dureros: avem o infrastructură de apărare împotriva inundaţiilor de tot plansul.

Autorităţile au văzut după inundaţiile din 2005 o bună oportunitate de a face diverse şmenuri pe bani publici, nu ocazia de a pune la punct digurile, gabioanele şi alte lucrări de protecţie. La aproape opt ani de cand Vrancea a devenit un lac uriaş, la orice ploaie avem drumuri distruse, poduri şi podeţe distruse, paraiaşe care iau cu ele malurile atunci se umflă un pic.
Nu e o vină doar locală, e o vină colectivă, a celor care au stat la carma ţării şi a celor care au condus judeţul. DJ 205 D a fost stricat din nou de Zăbala, după ce Consiliul Judeţean a pompat în el cateva milioane de euro, bani de care raul din munţii Vrancei a ras în ultimii doi ani atunci cand a plouat. Podeţele din tuburi au fost măturate ca şi cum nu ar fi fost, din cauza lemnelor cărate de ape. De Măicăneşti nu s-a auzit nimic pană acum în acest an, dar acolo e o situaţie de tot rasul, ca să nu-i spunem plansul: guvernanţii au dat bani pentru începerea lucrărilor şi după ce digurile au fost “scurtate” investiţia nu a mai primit fonduri.
Situaţia e dezastruoasă pe toate cursurile de apă din judeţ şi nu putem decat să fim bucuroşi că nu a mai plouat de mult timp ca în 2005, pentru că altfel ne confruntam cu o tragedie şi mai mare.  Totuşi, nu e normal ca autorităţile să se închine la ploaie şi să intervină doar punctual atunci cand vreun drum este luat de apă, prin realizarea unei lucrări provizorii, care nu ţine decat pană în anul următor. Chiar nu au fost de ajuns 16 oameni care au murit în vara anului 2005, mii de oameni rămaşi pe drumuri şi pagube de sute milioane de euro făcute de apă? Se pare că nu. Din păcate, lipsa de responsabilitate ne omoară, nu inundaţiile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
unknown citizen (R.C.45+), acum 4033 zile, 17 ore, 17 minute, 46 secunde
Are dreptate autorul de articol in tot ceea ce scrie. Cam putin cei drept !? Nu doar Vrancea ca situatie, ci toata tara ! Nu am timp sa dezvolt subiectul si nici sa fac alte comentarii.De ce ? Desi citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.