Opinii

Şi dacă politica nu e aşa cum se vrea să o vedem?

Sebastian Oancea
7 nov 2012 11134 vizualizări
Discutam zilele trecute cu un bun prieten, un fin cunoscător într-ale politicii ăsteia, de baltă, din România, politică ce e, credeţi-mă, mult mai complicată decât cea occidentală, mai ales că e plină de trădări, de vânzări la colţ de stradă etc. etc

În urma discuţiei a încolţit ideea, oarecum argumentată şi de anumite surse care nu pot sau nu vor să tacă, de prin partide, că decizia lui Dan Diaconescu de a candida în colegiul lui Ponta n-ar fi tocmai ideea lui Băsescu, ci surpriză, a lui Dragnea! Şi de ce spun asta? Păi să ne aducem aminte că Dragnea, Oprişan şi alţi baroni pesedişti au fost „artizanii” ruperii gâtului politic al lui Geoană, atunci când au realizat că lui Mirciulică i se urcase puterea la cap şi nu mai asculta. Cu riscul de a pierde din nou puterea, în favoarea lui Băsescu (cu care, aşa cum se exprima un baron de pe la noi, „te mai poţi înţelege”), eminenţele gri şi penale din PSD i-au zâmbit lui Geoană seara, ca preşedinte al României şi al dragostei lui, şi i-au înfipt cuţitu-n spate dimineaţa, ca viitor fost preşedinte al PSD. Pe de altă parte, Dragnea are tot interesul să-l susţină pe Crin Antonescu, care candidează la Teleorman, pentru că Antonescu a fost mult mai vocal când a venit vorba despre suspendarea lui Băse dar şi în ceea ce priveşte protejarea intereselor şmecherilor din USL. Deci Dragnea îl trimite pe Diaconescu să-l contracandideze pe Ponta în colegiul de la Gorj, sau dacă vreţi, invers, îl trimite pe Ponta să se bată la Gorj cu Diaconescu, iar dacă Ponta nu obţine 50 la sută plus 1 din voturi (lucru care e cam greu cu diabolicul Diaconescu şi fără furat), ghiciţi ce se întâmplă? Surpriză: Ponta va avea soarta lui Geoană, va pierde şefia partidului, Dragnea înscăunează repede pe cine trebuie şi, împreună cu Crin Antonescu, la braţ cu Felix-Voiculescu, purced la ce vor să facă demult: să-şi aline durerea pricinuită de penibilul referendum pentru demiterea preşedintelui şi să iniţieze o nouă suspendare. Numai că, în tot acest scenariu, ca şi în cel anterior, „USLamiştii” nu au luat în calcul ce va face Băsescu. Căci Băsescu tace şi face. Sau face când tace. Sau coace când tace, cum vreţi s-o luaţi. În toate cazurile, politica pe care o vedem la televizor nu e aceeaşi cu cea pe care o coc politicienii. E cu totul alta. Plină de înţelegeri, de afaceri transpartinice, de pupături pe obraz şi cuţite-n spate, de milioane de euro plimbaţi prin paradisuri fiscale. Şi atunci întreb: de ce mai votăm, dacă tot cum vor ei iese? 

 

Sebastian Oancea este corespondent local la RTV

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.