Opinii

Scrisoarea unui cetăţean indignat

Ziarul de Vrancea
1 oct 2012 4644 vizualizări
Mă numesc Constantin Daniela şi sunt născută şi crescută în Focşani!

Ceea ce se întamplă în aceste zile în cartierul Sud - şi anume defrişarea copacilor - mă întristează enorm! Este un ”proiect european” absurd! Nu există aşa ceva! Trăiesc de 9 ani în Italia, am văzut cum se plantează copaci, cum vor italienii să protejeze natura, ceea ce din păcate în Romania nu există! Pentru ce aţi acceptat acest fond nerambursabil? De ce aţi acceptat o asemenea crimă? Da, este o crimă! Sper să o purtaţi, domnule primar, în conştiinţa (?) dvs. Au trebuit zeci de ani acelor copaci să crească, iar voi i-aţi distrus într-o singură zi! Şi pentru ce? Ce atata rău au putut face acei arbori care nu au făcut altceva decat să dea un pic de oxigen atmosferei care e deja poluată! Aţi tăiat oxigenul oamenilor sau mai bine-zis l-aţi furat! Unde va merge tot acel lemn tăiat? Să încălzească măcar vreun azil de bătrani sau un orfelinat, o casă de copii, familii nevoiaşe în prag de iarnă? Nu cred!
De ce am impresia că va fi exportat prin ţări străine? Şi atunci veţi avea numai de caştigat, nu-i aşa? Ştiţi, în Italia ajung săptămanal tone de lemn din Romania şi asta o spun în deplină siguranţă, vorbind zilele trecute cu un şofer care întamplător chiar asta transporta! Ştiţi ce se produce din lemnul romanesc pe care voi îl daţi cu atata uşurinţă şi mai ales pe bani puţini? Există fabrici unde lemnul este tăiat în bucăţele mici numite pellets iar acesta este utilizat ulterior pentru sobe! Dar asta o ştiţi deja! Iar un sac de 15 kg de pellets costă în magazin 3,95 euro! Mai nou sunt centralele pe bază de pellet, iar asta duce la o diminuare substanţială a costului de gaz natural, sau mai bine zis nu se mai foloseşte absolut încălzirea în casă pe gaz, ci pe pellets! O adevărată afacere, nu-i aşa??? Şi dacă lemnul importat din Romania este atat de ieftin, ba mai mult, chiar gratis de ce să nu se profite?
De tăiat, deja i-aţi tăiat, fără să cereţi şi acordul cetăţenilor aşa cum ar fi corect şi cinstit, dar alţii în loc veţi mai pune? Nu, pentru că nu vor fi fonduri! Să nu vă mire cand natura mamă se va răzbuna, dar din păcate vom avea cu toţii de suferit şi asta din pricina unor amăraţi de lei pe care ”unii” îi vor băga în buzunar, ranjind de afacerea încheiată! Mergeţi în biserică şi aprindeţi o lumanare... se zice că Dumnezeu iartă păcatele, însă noi, oamenii de rand, nu suntem la înălţimea Lui, nu putem ierta! Să aveţi un trai bun, domnule primar!

Scrisoare primită la redacţie din partea unui cetăţean al municipiului Focşani, ca urmare a defrişărilor de copaci făcute în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) ce se desfăşoară pe parcursul a doi ani în zona de Sud şi Sud Est a municipiului Focşani. În cazul în care doriţi să cereţi explicaţii municipalităţii în legătură cu proiectul în valoare de 59 de milioane de lei din bani europeni şi care implică zona în care locuiesc 50.000 de focşăneni, vă rugăm să scrieţi pe adresa de e-mail primarie@focsani.info. Trimiteţi o copie a petiţiei şi pe adresa redactia@ziaruldevrancea.ro. Cele mai interesante scrisori vor fi publicate în numele transparenţei decizionale de care ar trebui să dea dovadă administraţia publică locală.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
maria, acum 4224 zile, 8 ore, 51 minute, 43 secunde
Ce votezi aia n-ai!
Art Vandalay, acum 4224 zile, 17 ore, 48 minute, 32 secunde
Va rog sa publicati si ce am scris eu mai jos. Ce are infrumusetarea pe bani UE cu copacii deja existenti? Astia din primarie ori sunt prosti ori hoti ori ambele. Mi se face scarba cand vad cat ,,mi citeste integral
sere Mandresti, acum 4224 zile, 19 ore, 42 minute, 56 secunde
Lemnul pt ca e de pe domeniul public apartine municipalitatii si va merge la serele de la Mandresti, unde cresc florile ce vor infrumuseta la primavara orasul nostru! Sa asteptam finalul proiectului citeste integral
bdan, acum 4224 zile, 21 ore, 53 minute, 16 secunde
F.corecta analiza Danielei,dar ce sa mai faci impotriva primarului pensionar si capuselor de partid usl care tin judetul si Focsaniul in saracie in timp ce ei au devenit boierii locali ! Vranceni,in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.