Opinii

Sus guvernul!

Ziarul de Vrancea
29 mar 2012 1537 vizualizări
Îmi asum ab initio înjurăturile cititorilor cu ferma convingere că în cele din urmă vor rezona cu punctul meu de vedere, garantat romanesc. De o bună bucată de vreme în Romania protestul în stradă a devenit un loc comun, semn că democraţia funcţionează şi la noi, uneori plătită prost.

Aud mereu “Jos guvernul!”, un slogan care nu mai deranjează pe nimeni, colaborarea între Putere şi Opoziţie e perfectă. Ambii combatanţi par fascinaţi de aceste ieşiri sporadice în centrul urbiilor, strigătorii beneficiind de logistica necesară chiar din partea Consiliului Judeţean, care este simbolul puterii în teritoriu.
Permiteţi-mi să constat că aceste “proteste”cu program fix au devenit bizare, contrazicînd o anume logică. Cu toţii ştim, înca din antichitate, că Anteu atingea pămîntul pentru a-şi spori puterile. Pămîntul înseamnă realitatea de jos. Făcînd un salt în timp, şi astăzi omul trudit cînd vine de la muncă se aşează jos. Cu toţii cînd servim masa stăm pe scaun, adică jos. De asemenea, avioanele au ca ţintă zborul spre în jos, aterizare, coborîrea spre pămînt, adică, Eminescu anulează pleonasmul, luceafărul coborînd în jos.
Se desprinde un lucru simplu: A cere cuiva să ajungă jos nu e chiar foarte rău. Dimpotrivă! Aş putea crede că protestatarii strigînd “Jos guvernul!” sînt generoşi, sensibili, miloşi, cerînd conducătorilor să nu se expună şi să vină jos, unde nu e niciun pericol. Sloganul mulţimii infinit de zimale e unul binevoitor, tolerant, plin de afecţiune.
Dacă ar striga “Sus guvernul!”, lucrurile s-ar schimba radical. Conducerea executivă a Romaniei ar fi în mare pericol. Vă daţi seama că prin slogane repetate guvernul ar ajunge sus, sus de tot, chiar pînă la ceruri. Am exagerat puţin! Acum chiar că apare o problemă. Vine un troglodit ameţit de promisiuni electorale sau de alcool contrafăcut şi strigă prin surprindere “Jos guvernul!” Neatenţi, cei care au strigat “sus” îl scapă şi domnul guvern atras de gravitaţie  coboară spre pămîntul răbdător. Impactul este catastrofal! Guvernul îşi fracturează coloana vertebrală!
      Umila mea părere este că a striga “Sus guvernul” e un slogan cu mare şansă de reuşită chiar şi pentru simplul motiv că pe unii îi enervează doar gîndul. Urmările însă sînt promiţătoare.
      Oricum, ”veninul preschimbat în miere” poate ucide mai fulgerător decît dulcegăriile “periuţelor”politice pregătite să schimbe barca, explicînd că prin ieşirile publice au vrut doar binele celor care au ieşit învingători în alegeri. Şi ca prin sus au dorit înălţarea şi nu coborîrea.
Păi, nu am stabilit că “jos”e mai bun ca “sus”? Iarbă multă, apă, maşini, tunuri, bărci, vapoare! Raiul pe Pămînt!
Alegeţi: Sus sau Jos? Doar voi hotărîţi viitorul!!!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
Painea se face dupa Codex, acum 4410 zile, 13 ore, 21 minute, 46 secunde
Experimentul "Codex Alimentarius" începe cu România. De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat de... UE sã înceapã implementarea "Codexului", alãturi de alte 165 citeste integral
N.E.CURATU, acum 4410 zile, 13 ore, 22 minute, 34 secunde
Exemplele sunt neconvingatoare...Un avion ca sa aterizeze trebuie mai intai sa faca un lucru de bun simt,sa decoleze adica....Treaba lui e sa zboare cu calatorii si sa-i duca acolo unde au platit citeste integral
La atac portocalii !!!, acum 4410 zile, 14 ore, 37 minute, 17 secunde
Sunt in masura sa va informez ca, din nou, Curtea Constitutionala a dat cu tifla guvernului Romaniei. Astfel, prin deciziile nr. 223 si 224 pronuntate in data de 13.03.2012, Curtea Constitutionala a citeste integral
m m, acum 4410 zile, 19 ore, 29 secunde
Dar alegatorul, unde? Sus? Jos? Totdeauna unul caruia i-a reusit perfect incercarea de a se spanzura, da in final vina pe funie ca nu s-a rupt!
db, acum 4410 zile, 23 ore, 40 minute, 26 secunde
De ce ma rog ar dori cineva sa injure la acest articol ? Poate ne explica domnul autor,
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.