Opinii

Catavencu in Hora Unirii la Focsani

Corneliu Condurache
25 ian 2010 1113 vizualizări
Manifestarile de ieri, ocazionate de sarbatorirea zilei de 24 Ianuarie in Piata Teatrului Maior Ghe Pastia din Focsani si de vizita presedintelui Romaniei, Traian Basescu, in Vrancea cu acest prilej, au fost organizate, nu-i un secret, de catre Consiliul Judetean si Marian Oprisan

Nu oricum, insa. Ci minutios si responsabil, la modul in care sa priceapa toata lumea cine-i "jupinul" - adica baronul - acestor plaiuri. Se poate invoca, desigur, respectul nemarginit pentru cea mai inalta functie in stat, legat impresionanta mobilizare de forte. Si argumentul este unul suficient de solid, n-ai ce spune! S-ar fi putut face respectiva operatiune printr-o implicare la fel de eficienta, dar mai discreta a organizatorilor? Raspunsul la o astfel de intrebare poate fi diferit; in functie de perceptiile fiecarui observator mai mult sau mai putin avizat al vietii politice locale, dispus sa purceada la un astfel de exercitiu. N-ar trebui omis, pentru o justa si echilibrata apreciere cu ce se indeletnicea, in urma cu doar o luna si jumatate, organizatorul (care n-a dorit sa ramina deloc neremarcat ieri). Umplea, parca, Focsaniul in finalul campaniei electorale pentru prezidentiale de la finalul anului trecut, cu sinistrele pliane negre cu emblema """cap de mort", avind mesajul subliminal "a murit piratul" dupa cum spun cunoscatorii, tot in "cinstea" oaspetelui atit de "periat" si respectat, cu dovezi asa de strident afisate, duminica la Focsani. Se pot gasi o multime de justificari si unei asemenea atitudini a organizatorului mentionat. "In Campania electorala politicienii au voie sa faca orice, ca sa cistige", ar putea fi una dintre ele. Si nici nu-i de neluat in seama. Senzatia ca retraim totusi, acum in 2010, secventele din"O scrisoare pierduta" - cu "animatorul" Catavencu adaptat acestor vremuri, dar oricum straduindu-se aproximativ la fel ca-n piesa de teatru a lui Nenea Iancu sa-i faca serbarea de dupa alegeri cit mai placuta cu putinta fostului adversar, iesit biruitor in scrutinul electoral proaspat incheiat - a parut, orice s-ar spune, destul de prezenta in instantaneele suprinse ieri la sarbatorirea lui 24 Ianuarie in Piata Teatrului din Focsani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.