Opinii

Spitalulul Judetean pierde bani din cauza boschetarilor

Liliana Nenciu
12 aug 2005 585 vizualizări
Fiecare cod numeric personal costa 6000 de lei

Fiecare cod numeric personal costa 6000 de lei


Oamenii strazii si persoanele din afara judetului nostru, in general zilierii, care necesita ingrijiri medicale de urgenta pun pe drumuri medicii de la Spitalului Clinic de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. Pentru a primi banii pentru serviciile medicale prestate, medicii curanti au nevoie de codul numeric personal al bolnavului internat, insa nu toti pacientii se prezinta la spital cu documentele de identitate asupra lor. Daca nu au toate documentele in regula la foaia de internare, medicii risca chiar sa plateasca din buzunar pentru ca nu le sint decontate cheltuielile efectuate. Si asta pentru ca multi nu au asigurare medicala. "Trebuie sa mergem la Politie pentru a face rost de codul numeric personal al persoanei in cauza. Pentru acest lucru, trebuie sa alergam pe la Politie, iar pentru fiecare cod numeric personal platim 6000 de lei. De exemplu, in luna iulie, am avut 460 de cazuri invalidate de Casa Judeteana de Asigurari, iar cu ajutorul Politiei am reusit sa validam 200 de cazuri. Cei mai multi care ne fac probleme sint boschetarii, persoanele care nu sint din judet si necesita asistenta medicala de urgenta, dar si persoanele care fug din spital", a declarat medicul Nicolae Moise, directorul Spitalului Clinic de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. Directorul celui mai mare spital din judet a mai specificat ca o interventie de urgenta in cazul unui politraumatism poate ajunge pina la 10 milioane de lei, ceea ce inseamna pierderi semnificative din bugetul spitalului, daca bolnavul nu este asigurat. "Daca are loc un accident rutier pe raza judetului, iar persoanele sint din afara Vrancei, in general, persoanele in cauza cer sa fie transferate la spitalele din localitatile de unde acestia provin. Asta inseamna ca la noi in spital stau mai putin de 12 ore, iar Casa de Asigurari de Sanatate nu ne deconteaza banii pentru internarile mai scurte de 12 ore. Noi cheltuim foarte multi bani pentru aceste cazuri, si trebuie sa gasim o solutie pentru a ni se deconta acesti bani", a mai adaugat directorul Nicolae Moise.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.