Opinii

Periculoasa abandonare a propriilor primari

Corneliu Condurache
22 aug 2008 1106 vizualizări
Odata trecuta perioada de gratie pe care votantii o acorda de regula tacit si neconditionat cistigatorilor, edilii nou alesi dar si mai multi dintre cei realesi s-au trezit dupa alegerile locale cu conturile primariilor aproape goale, asa cum ati putut afla si dintr-un articol aparut in editia de ieri a Ziarului de Vrancea.

Desigur, li s-ar putea replica "descurcati-va, pentru ca ar fi trebuit sa banuiti ce va astepta atunci cind ati acceptat sa intrati intr-un astfel de joc!" Numai ca o asemenea abordare nu este nicicum recomandata politicienilor sefi de partide din judet. Acestia se joaca serios cu focul daca nu considera prioritara sprijinirea propriilor primari in perioada imediat urmatoare. Daca nu o fac, multe din calculele bifate drept triumfatoare cistiguri in scrutinele din 1 si 15 iunie anul acesta se pot intoarce ca un bumerang impotriva celor ce pozau atunci in laureati, nu mai departe decit la apropiatele alegeri parlamentare. Este insa greu de crezut ca-si pot permite riscuri de acest gen Sapunaru sau Oprisan, de pilda. Ramine, prin urmare, o noua previzibila perioada de dezmat in ceea ce priveste directionarea si respectiv cheltuirea unor insemnate fonduri publice pe traseul bugetar Bucuresti-Vrancea. Abia dupa ce partidele isi vor vedea sacii in car odata cu trecerea votului pentru generale din toamna, se profileaza o alta aterizare dura in realitatile judetului. Pina atunci insa mai este. Dar n-ar strica totusi ca formatiunilor politice din judet care vor opta pentru adoptarea unor strategii constind in amintitele lasari de izbeliste a propriilor primari, sa li se monitorizeze cu atentie costurile electorale


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.