Opinii

2014 - Anul marilor minciuni si adevaruri

Ziarul de Vrancea
2 ian 2014 5699 vizualizări
Ce vom afla dupa doua siruri de alegeri – europarlamentare in mai, prezidentiale in decembrie? Ce clarificari asteptam pe scena politica? 2014 se anunta salbatic. Pentru cine va fi an de rascruce, sub ce auspicii incep marile confruntari? Inainte de a intra in detalii, o remarca de ordin general: mizele sunt uriase dar zarurile n-au fost inca aruncate. Jocul se anunta teribil de sofisticat. Unii isi joaca libertatea, cariera, altii averi frumusele. Se joaca soarta unor institutii cheie in stat si viitorul unui tari pe urmatorii 10-15 ani. In fine, acum se decide viitorul puterii si al opozitiei. Vi se pare putin?

Fiecare ciclu electoral a fost in felul sau hotarator. Acum, totul e diferit. Sunt multe cauze personale de aparat. Prea multe nume mari joaca un fel de ruleta ruseasca. Exista si o cauza comuna, de interes general. Pentru ea, inca merita luptat pana la capat. Spre sfarsitul acestui an vom afla cum va arata statul pe termen lung: va fi un stat slab, la mana oricui borfas, sau unul cu instituti consolidate, mai greu de manevrat? Si vom mai sti ceva: numele viitorului mascul alfa al politicii romanesti. Teoretic, dupa aproape noua ani, epoca Basescu tocmai se va fi incheiat.

Cititi intreg articolul pe www.HotNews.ro

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
aho aho, acum 3766 zile, 12 ore, 56 minute, 49 secunde
Va fi anul care va goli si mai mult Romania, de persoane tinere si mai putin tinere. Anul in care Romania pierde generatii intregi , care vor pleca in pribegie. O tara care pierde ,in timp de pace , citeste integral
danb, acum 3767 zile, 3 ore, 30 minute, 16 secunde
Ei ash, cica an salbatic. Va fi un an salbatic doar pentru cei care au ceva de pierdut sau de castigat, dar pentru 99,99% din populatie va fi un an ca oricare altul, mai prost ca cel de dinaintea lui.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.