Evenimente speciale

VIDEO + Foto | A început Festivalul tradițional „Toamna odobeșteană"

Ziarul de Vrancea
17 sep 2022 1326 vizualizări

Joi 15 septembrie 2022 a început Festivalul tradițional „Toamna odobeșteană".Evenimentul este organizat de Casa de Cultură Oobești.

Prima ediție a Festivalul tradițional „Toamna odobeșteană" a fost organizată în anul 2008, iar de atunci tradiția privind organizarea evenimentului s-a păstrat la Odobești.

După o pauză impusă de restricțiile cauzate de pandemie, anul acesta organizatorii s-au mobilizat pentru crearea unui festival de amploare.

Manifestările din cadrul festivalului au debutat joi 15 septembrie 2022 cu aniversarea a 50 de ani de la omologarea soiului șarba la Odobești și vor continuă cu trei zile de spectacole de muzică folk, folclor respectiv muzică ușoară.

Sâmbătă și duminică, 17 și respectiv 18 septembrie 2022 de la ora 11:00, vor avea loc două lansări de carte a doi colaboratori ai Ziarului de Vrancea, „Biserica negustorilor cazaclii din Odobești" de Valentin Muscă și „Odobești scrieri aleatorii" de Gheorghe Mocanu.

Citiți și:Postarea activată pe contul de facebook al președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma după ce a participat, joi 15 septembrie 2022 la Odobești al aniversarea a 50 de ani de la omologarea soiului ”șarba” 

<<Toamna odobeșteană>>, un eveniment de tradiție pentru vrânceni și podgoreni!

Astăzi( n.r. joi 15 septembrie 2022), în <<orașul viilor domnești>>, autoritățile locale au organizat împreună cu podgorenii din zonă un prim eveniment din seria celor dedicate toamnei odobeștene și anume aniversarea a 50 de ani de la omologarea soiului de vin autohton Șarba, care a luat naștere la Odobești în anul 1972.

Primari, consilieri locali și județeni, podgoreni și alți reprezentanți ai mediului de afaceri au fost invitați de către primarul orașului, Daniel Nicolaș, la o întrunire în cadrul căreia specialiști din domeniu au vorbit despre podgoriile din Vrancea și despre soiurile de vin de pe aceste meleaguri, atât de apreciate.

Vrancea are o șansă în plus să se dezvolte dacă potențialul viti-vinicol va fi fructificat prin politici sustenabile și prin implicarea tuturor factorilor decizionali, atât guvernamentali, cât și locali.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.