Evenimente speciale

Sabia (replica) Marelui Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, expusă la mausoleele din Vrancea

Ziarul de Vrancea
5 sep 2019 1904 vizualizări

Știrea ne-a fost transmisă de către Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea prin intermediul  unui comunicat de presă al cărui conținut îl redăm în continuare integral

Sabia Marelui Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt va putea fi admirată gratuit în mausoleele din Județul Vrancea în week-end-ul în care la nivel european sunt marcate Zilele Europene ale Patrimoniului.

Astfel, la Mausoleul Eroilor Mărășești, în cadrul evenimentelor dedicate celei de-a V-a ediții a evenimentului ”Mausolee pe bicicletă”, dar și cu prilejul Centenarului Generalului Eremia Grigorescu – comandantul Armatei I-a în luptele de la Mărășești din 1917 – va fi organizat, pe data data de 13 septembrie 2019, ora 15.00, un ceremonial militar și religios de predare a Sabiei (replica) Marelui Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt. După finalizarea ceremonialului, Sabia va fi așezată pe sarcofagul generalului Eremia Grigorescu din interiorul Mausoleului Eroilor Mărășești.

Pe parcursul zilei de vineri, 13 septembrie 2019, cât și în data de 14 septembrie, până la orele 12.00, Sabia Marelui Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt va putea fi admirată gratuit de către toți cei care doresc să vină la Mausoleul Eroilor Mărășești.

Sâmbătă, 14 septembrie 2019, de la orele 14.00, Sabia Marelui Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt va fi transferată la Mausoleul Eroilor Mărăști, unde va fi expusă până în jurul orelor 17.30.

În jurul orei 15.15, la Mausoleul Eroilor Mărăști sunt așteptați să ajungă și cicliștii care vor participa la evenimentul ”Mausolee pe bicicletă”. Cu această ocazie, pe lângă oportunitatea de a viziona celebra Sabie a Marelui Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, cicliștii vor fi invitați să asiste la un happening susținut de actorii trupei de teatru Protha, dar și la un mini-concert susținut de Gabi Stănescu – vioară și Marta Băceanu – pian.

Evenimentul este organizat de către Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea, Inspectoratul Județean de Jandarmi ”Eracle Nicoleanu” Vrancea, Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea, în parteneriat cu Consiliul Județean Vrancea și Muzeul Vrancei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.