Evenimente speciale

Peste 400 de copii sărbătoresc venirea Crăciunului în Gala Cantus Mundi Focșani

Ziarul de Vrancea
13 dec 2018 1162 vizualizări

Pe 14 decembrie, la Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani se va desfășura o nouă Gală Cantus Mundi, în cadrul căreia vor cânta peste 400 de copii din rețeaua Cantus Mundi. Începând cu ora 16:00, porțile prestigioasei instituții de cultură se vor deschide pentru toți melomanii dornici să participe la un spectacol excepțional de colinde. Intrareaeste liberă.

Publicul va avea ocazia să asculte unele dintre cele mai reprezentative compoziții specifice sărbătorilor de iarnă. În finalul Galei Cantus Mundi, cele 14 coruri participante își vor uni vocile în interpretarea pieselor „O, ce veste minunată!” și Imnul Cantus Mundi. Copiii vor fi conduși de Dumitru Săndulachi, dirijorul Corului de Cameră „Pastorala”, ansamblu înființat în 1976 în Focșani, cu suportul maestrului Marin Constantin.

Evenimentul este organizat sub egida Programului Național Cantus Mundi de către Ana – Maria Rusu, formator Cantus Mundi, și de dirijorul Dumitru Săndulachi, ambii membri importanți ai comunității focșănene.

Gala Cantus Mundi Focșani face parte din evenimentele lunii decembrie organizate prin Programul Național Cantus Mundi, care au adus peste 5.000 de copii în atenția publicului larg din mai multe orașe ale țării, precum București, Iași, Slatina, Brașov, Cluj sau Ploiești.

La Gala Cantus Mundi Focșani vor participa corurile: Steluțe Argintii,  Accord, Nemuzicalii, Ansamblul Florilor, Piticii Năzdrăvani, Doinița, Jeunsesse, Ansamblul Liceului Tehnologic Alexandru I.Cuza, Glisando, Grupul vocal Cununa Moviliței, Unirea, Ding Dong, Corul de cameră Cantabile și Corul  de cameră  mică Pastorala.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu sprijinul membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

După 7 ani de activitate, Programul a adunat sub umbrela sa peste 1.000 de coruri. Peste 40.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

„Limbajul muzical este cea mai nobilă formă de eliminare a diferențelor sociale, etnice, religioase și rasiale.” – Ion Marin

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.