Evenimente speciale

Miercuri începe în Vrancea ediția 2023 a Festivalului de Teatru Tânăr, “Ora de Teatru”

Ziarul de Vrancea
6 sep 2022 1206 vizualizări

Noi informații transmise de orgaizatorul ediției 2023 a Festivalului de Teatru Tânăr, din Vrancea,“Ora de Teatru” care debutează miercuri 7 septembrie

La începutul toamnei teatrul iese afară din sala de spectacol și vă așteaptă într-un peisaj mirific și unic, la întâlnirea județelor Vrancea și Galați, acolo unde Siretul ne arată unde se îndreaptă.

Teatrul, cartea și muzica bună vor fi prezente pentru fiecare dintre dumneavoastră într-un tărâm de poveste din 07 septembrie în 11 septembrie.

Primul festival de teatru desfășurat în deltă, Delta Siretului, la Zaga Zaga Sat, va avea loc acasă, în Vrancea și este deschis oricărei persoane doritoare să participe la un act cultural de calitate, intrarea fiind liberă la toate evenimentele care vor avea loc.

Pe lângă puritatea tinerilor și dorința de a spune astăzi că fiecare zi de mâine va fi ziua în care vor arăta învățăturile de astăzi, veți descoperi la această întâlnire cu educația și cultura și persoanele care ne dau sens și ne oferă bucuriile sufletești și spirituale necesare cotidianului nostru. 

“Nu sunt eu” este călătoria sufletească, despre ieri și astăzi, despre iubire, prietenie, loialitate, curaj, vise, speranțe, este amestecul dureros de inocență, bucurie, tristețe, prin care ne poartă doamna Maia Morgenstern.

Pasărea măiastră a teatrului românesc, Adriana Trandafir, ne povestește despre “Pasărea Măiastră – Maria Tănase”, despre normalele lucruri neștiute din viața cuiva.

Puterea de a avea speranțe în ziua de mâine și că nu este totul pierdut și viitorul va fi într-o zi așa cum ni-l dorim, o întâlnim exprimată într-o manieră umoristică de Costel Pătrășcan în spectacolul de caricatură comentată “România Educa-tă”. 

O întâlnire cu Florin Piersic Junior este o întâlnire cu o multitudine de experiențe profesionale de la a fi actor, scenarist, producător, regizor, până la a fi traducător şi scriitor.

„Aș vrea să îți spun…” că actorul Marius Bodochi și muzicienii Alexandru Anastasiu și Lucian Maxim îți vor fi alături într-un recital excepțional în care fragilitatea, speranța, tandrețea și iubirea își găsesc o expresie artistică desăvârșită.

Adrian Nour este înainte de toate actor, iar Trio Zamfirescu sunt corzile sufletului nostru. Iar talentul lor îi reunește într-un spectacol de calitate, care ne arată ce înseamnă întâlnirea dintre teatru și muzică.

Zaga Zaga Orchestra ne arată ce înseamnă întâlnirea dintre talent, muncă și dorința de împlinire la noi acasă, în Vrancea, prin noul proiect ce va fi lansat în acest festival și va rămâne doar acasă, fiind important să fii la tine acasă. 

Reunirea talentului și oferirea de speranțe într-un viitor este reflectată de întâlnirea cu Corul Parohiei Irești și tradiția românească. 

Simplitatea și spiritualitatea curată a poporului român este momentul întâlnirii, în natură, cu pr. prof. univ. dr. habil Constantin Valer Necula. “Valoarea cuvintelor, cuvintele valorii” este momentul care ne oferă bucuria sufletească a întâlnirii în cadrul unei conferințe cu persoana care vorbește ca și noi toți. 

Când spui UNATC gândul te duce imediat la talent, tinerețe, exuberanță, profesionism și te face să îți dorești să fii parte din această familie. Radu Apostol, Prorectorul UNATC București, ne aduce experiența sa profesională și ne arată cum e întâlnirea într-un proiect educațional cu liceenii și studenții. De la talentatul actor și coregraf la lect. univ. dr. Ștefan Lupu nu este decât un pas, pe care îl vom observa în atelierele suținute și discuțiile despre teatru ca membru al juriului. Studenți doctoranzi coordonați de lect. univ. dr. Andreea Jicman vor susține ateliere dedicate copiilor hipoacuzici și cu autism, din județul Vrancea. Oferta educațională a universitâții va fi adusă la cunoștiință liceenilor din Vrancea, ca și celor veniți din alte județe, de drd. Roxana Filip. Ora de teatru se regăsește în spectacolele și atelierele aparținând Departamentelor Arta Actorului, Regie Teatru, Coregrafie și Teatru de Animație a UNATC București. Facultatea de Film va fi prezentă prin scurtmetrajele premiate la diferite festivaluri, iar drd. Lucia Chicoș va fi prezentă la întâlnirea cu publicul cineast.

Parteneri si sponsori

Organizator: Asociația Protha Panciu.

Finanțator: Consiliul Județean Vrancea 

Sponsor Principal: Complexul Turistic Zaga Zaga Sat - Delta Siretului.

Sponsori: BTD Construct; Beciul Domnesc, Tricotton Junior, Grupul Autonom; Vexio; Robutex; Paco; Lupinocom International, Brutăria Marco; International Tools Corporation, Crama Valente, La Bunelu, Plexity, Florăria Măruca, Cometic BYB Cars, Grădina cu Camelii, La Davide.

Partener Principal: Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București. 

Parteneri : Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, Casa de Cultură “Mihai Eminescu” Panciu, Casa de Cultură Odobești, Centrul Școlar pentru Educatie Incluzivă "Elena Doamna" Focşani, Colegiul Național “Unirea” Focșani, Liceul de Artă “Ghe. Tăttărascu” Focșani, Colegiul Național “Emil Botta” Adjud, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Panciu, Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" Odobești, Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărășești, Liceul „Simion Mehedinți” Vidra, Școala Gimnazială "Principele Radu" Adjud, Școala Gimnazială Pufești, Școala Gimnazială “Simion Mehedinți” Soveja, Școala Gimnazială „Valeriu D. Cotea” Vidra și Școala Gimnazială Vizantea Răzășească.

Parteneri media: Radio România Actualități, Radio Dada, Ziarul de Vrancea, Jurnalul de Vrancea, Monitorul de Vrancea, Liternet, Actualitatea Vrânceană, Vrancea24, VranceaTravel, 5Focșani, Omnivision și ÎnVrancea.

Informațiile cu privire la desfășurarea proiectului sunt disponibile pe site-ul festivalului https://www.festivaluloradeteatru.com, pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/oradeteatru sau pe pagina de Instagram https://www.instagram.com/fest.teatrutanar.ora.de.teatru

 

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.