Evenimente speciale

Galerie foto | A fost lansat volumul „Pe aici nu se trece!” al profesorilor Retuța și Cătălin Mocanu din Mărășești

Ziarul de Vrancea
2 mar 2020 2894 vizualizări

Lansarea și apariția volumului „Pe aici nu se trece!” al profesorilor Retuța și  Cătălin Mocanu din Mărășești este parte a unui proiect cu același nume  finanțat prin Programul „Corpul European de Solidaritate”, prin A.N.P.C.D.E.F.P. România.Proiectul este derulat de către Asociația „Voluntariat pentru Viață” din Mărășești împreună cu parteneri săi, instituțiile de învățământ din Orașul Mărășești: Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu”, Școala Gimnazială Nr. 2, Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” și Școala Primară „Siretu”.Citiți în continuare textul unei postări despre lansarea volumului și despre proiectul  „Pe aici nu se trece!” publicate pe contul de facebook Dragan Daniel al coordonatorului de proiect.

 

A fost lansat volumul „Pe aici nu se trece!”

În 29 februarie 2020, Pensiunea „Dana 2” din Golești a găzduit evenimentul de lansare a volumului „Pe aici nu se trece!”, realizat de către profesorii Cătălin Mocanu și Retuța Mocanu. Acțiunea a făcut parte din seria activităților Proiectului „Pe aici nu se trece!”, finanțat prin Programul „Corpul European de Solidaritate”, prin A.N.P.C.D.E.F.P. România.

Proiectul, având codul de identificare 2018-1-RO01-ESC31-061224, derulat de către Asociația „Voluntariat pentru Viață” din Mărășești împreună cu parteneri săi, instituțiile de învățământ din Orașul Mărășești: Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu”, Școala Gimnazială Nr. 2, Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” și Școala Primară „Siretu”.

Inițiatoarea şi autoarea proiectului este Any Mary Elisabeta Drăgan, un proiect care a obţinut primul loc în clasamentul naţional, în prima rundă a proiectelor de solidaritate.

Proiectul se încadrează în prioritatea generală a programelor de solidaritate finanţate de Comisia Europeană privind respectarea demnităţii umane, a libertăţii, a democraţiei, solidarităţii, a egalităţii şi a respectării drepturilor omului, inclusiv a drepturilor minorităţilor.

Prioritățile tematice permanente care se regăsesc în proiect sunt participarea tinerilor din medii defavorizate și includerea copiilor şi tinerilor cu posibilități reduse, dar şi promovarea diversităţii, egalităţii şi a non-discriminării.

La evenimentul de lansare a volumului au participat voluntarii Corpului European de Solidaritate prezenţi în proiectele ,,I’m with you”, şi ,,Earth Recall”, proiecte implementate de către Asociaţia „Voluntariat pentru Viaţă” Mărăşeşti în judeţul Vrancea. Alături de ei au participat la eveniment elevi, cadre didactice, iubitori ai istoriei „Orașului-Erou” Mărășești, participanţi cărora le mulţumim pe această cale.

Cei prezenți au fost încântați de inițiativa Asociației „Voluntariat Pentru Viață” din Mărășești de a realiza un volum consacrat istoriei multimilenare a comunității de la Mărășești. O pledoarie în acest sens a făcut și veteranul de război, colonel (r) Ion Durnescu, preşedintele subfilialei asociației veteranilor de război din Mărăşeşti, care a apreciat că „nici cele două Războaie Mondiale nu au distrus Orașul Mărășești, precum cei 30 de ani de guvernare democratică a orașului”.

Evenimentul a marcat şi încheierea proiectului, după 12 luni de activităţi, una dintre ele fiind redescoperirea eroinei de la Haret, Măriuca Zaharia, eroină uitată undeva în negura timpurilor.

A fost un proiect de suflet, o continuare a proiectelor de istorie locală, după ,,Să nu ne uităm eroii!”, desfăsurat în urmă cu 7 ani şi vom continua să scoatem la lumină fragmente din faptele de vitejie a înaintaşilor nostri.

Coordonator Proiect,

Daniel Drăgan

Text informații + foto:Dragan Daniel


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.