Evenimente speciale

Festival de tradiții și merinde românești în Piața Unirii din Focșani în perioada 20-23 aprilie 2023

Ziarul de Vrancea
19 apr 2023 3066 vizualizări

Festivalul de tradiţii şi merinde româneşti îşi deschide porţile în Piaţa Unirii din Municipiul Focşani, începând de joi, 20 aprilie şi până duminică, 23 aprilie 2023.

Autentic Events organizatorul ediției 2023 a Festivalului de tradiţii şi merinde româneşti din Piaţa Unirii din Municipiul Focşani precizează pe site-ul autenticevents.ro evenimentul va reuni meșteri populari, ateliere demonstrative de meșteșuguri și gastronomie tradițională, culminând cu showuri culinare, o diversitate impresionantă de produse tradiţionale, preparate la foc continuu din gastronomia romanescă.Tradiții atent recuperate, reţete strămoşeşti aduse în contemporan, un festin gastronomic autentic românesc şi tradiţii populare, acestea sunt doar câteva din ingredientele festivalului organizat în perioada 20-23 aprilie 2023 în Piața Unirii din Municipiul Focșani de către Autentic Urban Fest.”

Pe participanții la Festivalul de tradiţii şi merinde româneşti organizat în perioada 20-23 aprilie 2023 în Piaţa Unirii din Municipiul Focşaniprecizează cei de la  Autentic Events ”îi vor îmbia grătare aromate şi condimentate, mici, cârnaţi, jamboane, frigărui colorate, mâncare la ceaun, sarmale <<ca la mama acasă>>, dulciuri tradiţionale şi colţunaşi, mezeluri şi brânzeturi, cozonaci şi <<poale-n brâu>> de Bucovina, clătite uriaşe, plăcinte boiereşti şi sârbeşti, kurtos kalacs, prăjituri de casă, turtă dulce şi alte delicii pentru copii, dulceţuri şi siropuri, miere, gogoşi un adevărat festin culinar <<cu de toate pentru toate gusturile>>, ca într-o piaţă autentic românească.Cei care nu și-au făcut alte planuri, sunt aşteptaţi să se răsfețe și cu delicioase preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de mititei, frigărui și pastramă aromată, cotlete de berbecuţ la grătar, pastrama în bere la tigaie, cârnaţi de casa tradiţionali din carne de porc sau vită cu oaie, cârnaţi la garniţa, cârnaţi cruzi sau afumaţi, toate acestea stropite cu vin sau bere din belșug.Meşterii populari vor fi şi ei prezenţi la festival, cu produse manufacturate cum ar fi: icoane, bijuterii, ceramică, straie populare, sticlărie, decoraţiuni interioare, produse croşetate sau realizate la războiul de ţesut şi o multitudine de obiecte din gospodăria ţărănească realizate din lemn.”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.