Brand voice

Senatorul vrâncean Angel Tîlvăr a fost ales Președintele Delegației României la Adunarea Parlamentară a NATO

Ziarul de Vrancea
24 iun 2022 1077 vizualizări
Senatorul vrâncean Angel Tîlvăr a fost ales de către plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, președintele delegației României la Adunarea Parlamentară a NATO
Senatorul vrâncean Angel Tîlvăr a fost ales de către plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, președintele delegației României la Adunarea Parlamentară a NATO

În cadrul Adunării Parlamentare (AP) NATO, senatorul vrâncean Angel Tîlvăr este și președintele uneia dintre cele cinci comisii care funcționează în cadrul organizației.

Adunarea Parlamentară (AP) NATO are un rol esențial în probleme de apărare și securitate și este, totodată, un indicator al opiniilor colective necesare deciziilor care se iau în NATO și la nivel guvernamental, ținând seama de tipul de operațiuni defensive în care este angajată Alianța astăzi. Din Adunarea Parlamentară (AP) NATO fac parte 29 de țări membre. Ideea creării unei astfel de organizație a apărut de la începutul anilor `50 iar titulatura AP NATO a fost adoptată în 1999.

În legătură cu alegerea sa, senatorul vrâncean a declarat: „ Mă bucur și mă responsabilizează alegerea mea, în această funcție, de către plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. De-a lungul anilor, am mai îndeplinit diferite funcții în cadrul adunării, începând cu cea de raportor, terminând cu cea de președinte de comisie. În contextul de securitate din estul Europei, în condițiile în care, Rusia a invadat ilegal și neprovocat Ucraina, faptul că România este membru în cea mai puternică alianță politico-militară, cu caracter profund defensiv, este un lucru care reprezintă eforturile țării noastre și care a fost o temă de consens politic. În același timp, pentru fiecare decizie, este esențial sprijinul cetățenilor din țările membre ale Alianței, de aceea este vital ca activitatea AP NATO să fie cunoscută și explicată cu fiecare ocazie.”

România asigură protecția atât pentru UE cât și pentru Alianță, pe Flancul Estic, având o graniță comună cu Ucraina de aproximativ 649 km și prezența militară rusă , pe Insula Șerpilor, la 44 km de teritoriu național.

Cetățenii români beneficiază în acest moment  de cele mai consistente garanții de securitate și țara noastră este un actor cu profundă vocație de pace în regiunea Mării Negre.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.