Brand voice

Foto | Prefectul Halici și 22 de primari PSD din Vrancea au fost la Bruxelles la o conferință pe tema dezvoltării regionale în UE

Ziarul de Vrancea
1 nov 2023 1734 vizualizări

Prefectul Nicușor Halici oferă prin intermediul unei postări activată pe contul său de facebook amănunte în legătură cu participarea sa recentă și a unei delegații de 22 de primari PSD din județul Vrancea la la Bruxelles la o conferință privind politica de coeziune și dezvoltare regională în Uniunea Europeană.Citiți în continuare precizările prefectului Halici în legătură cu această participare.

"Vrâncenii merită orice efort!

Depășim granițele României pentru a dezvolta comunitățile vrâncene.Apelăm la toate mecanismele financiare pentru ca vrâncenii să trăiască mai bine iar diaspora să revină la origini.  

Împreună cu un grup de primari inimoși și implicați din județul Vrancea am participat la Bruxelles la o conferință privind politica de coeziune și dezvoltare regională în Uniunea Europeană.

I-am avut alături pe domnii primari Vasile Vatra, Grigore Mihăeș, Cătălin-Georgel Valisareanu, Mihai Neață, Ion Păun, Ionel Lupu, Silviu Pintilie, Dănuț Soare, Vladimir Păun, Tudorel Vâlcociu, Nicușor Păcuraru  Nicu Pardos, Vlad Petruș, Nicolae Ciocănel, Valentin Tîlvăr, Neculai Riciu, Ion Văsuianu, Vasile Zbîrciog, Ionică Danțiș, Ion Cocioabă, Teodor Dobre și Alexandru Zar, împreună cu care vom accesa noi soluții și politici de dezvoltare a comunităților noastre și îmbunătățirea calității vieții vrâncenilor.

 Politica de coeziune a UE urmărește ca programele din perioada 2023-2027 ar urma să creeze 1,3 milioane de locuri de muncă în UE.

 Politica regională a UE este principala politică de investiții a UE. Scopul său este de a sprijini crearea de locuri de muncă, competitivitatea întreprinderilor, creșterea economică, dezvoltarea durabilă și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, în toate regiunile și comunitățile din Uniunea Europeană.

Europarlamentarii Dan Nica, Rovana Plumb și Victor Negrescu precum și Laura Hagemann, responsabilul DG REGIO din Comisia Europeană, ne-au prezentat strategiile, formele și sursele de finanțare pentru îndeplinirea acestor obiective și pentru a se răspunde diferitelor nevoi în materie de dezvoltare din toate regiunile U.E., solidaritatea este un principiu fundamental al Uniunii Europene, iar politica regională este cea care îl pune în practică, în special în regiunile mai puțin dezvoltate, care sunt afectate de deficiențe demografice grave sau care sunt defavorizate din punct de vedere geografic, cum ar fi insulele și regiunile transfrontaliere și muntoase. Politica regională și de coeziune acoperă, în același timp, regiunile ultraperiferice și zonele urbane.

- O noutate o reprezintă lansarea unor axe de finanțare pentru programe start-up village în cadrul căruia vor fi finanțate proiecte pentru investiții private care să ducă la o dezvoltare durabilă dar și atractivă a satelor românești care pot genera inclusiv repopularea acestora.

- O altă oportunitate e reprezentată de posibilitatea unor noi tipuri de parteneriat și cooperare teritorială, care pot fi realizate între orice autoritate publică și instituție publică din spațiul U.E.

 Mulțumim din suflet gazdei acestei conferințe, europarlamentarul român Dan Nica, care a sprijinit această activitate a delegației române, un vrâncean care nu și-a uitat originea și ne reprezintă cu demnitate și responsabilitate!"-Nicușor Halici


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.