Brand voice

Filmul documentar ”România neîmblânzită” a rulat  la Școala Mera

Ziarul de Vrancea
5 mai 2018 2502 vizualizări

În urma parteneriatului dintre Școala Mera și Cinema-Casa de Cultură ” Constantin Giurescu” Odobești, elevii de la Mera sub îndrumarea profesorilor, Florentina Trompac, Maria Profir, Cristina Șerbu, Veronica Capră,Elena Ursu și Ana Sburlea au vizionat  documentarul ROMÂNIA NEÎMBLÂNZITĂ, primul film documentar care prezintă bogăția patrimoniului natural al țării noastre.

 

Acest film a fost realizat de o echipă româno-britanică prin sprijinul financiar al Auchan Retail România și al ONG-ului de mediu ”The European Nature Trust”cu scopul de a aduce un omagiu diversității naturale a României în prag de centenar al Marii Uniri. Proiectarea filmului la Școala Mera ne bucură cu atât mai mult cu cât acest eveniment într-o școală vrânceană din mediul rural s-a putut desfășura la mai puțin de două luni de la prima vizionare internațională din cadrul celui mai mare festival de film ecologic din lume, ”Environmental Film Festival”, desfășurat la Washington între 15-25 martie. Alături de copii au fost invitați la film și părinții, în speranța că mesajul documentarului, care ne încurajează să cumpănim cu înțelepciune la bogația naturală care ne înconjoară, va deschide un dialog pe tema păstrării patrimoniului natural nu doar la școală, ci și acasă, între generații diferite.

Copiii au fost impresionați de diversitatea peisajelor, de frumusețea vieții animalelor și a păsărilor de pe teritoriul țării noastre, magnific prezentate de la un capăt la altul al documentarului.Vocea caldă a maestrului Victor Rebengiuc și frumusețea literară a narațiunii a sporit și mai mult atmosfera de basm a filmului. Proiecția documentarului a fost nu numai un prilej de bucurie de a ne întâlni în cadrul unui eveniment cultural inedit la Școala Mera, ci și o ocazie de a ne simți recunoscători că suntem și noi, locuitori ai unui sat de deal, parte din acest basm încă real cu urși, lupi, vulpi, porci mistreți sau uli. Dincolo de recunoștință, profesorii organizatori au ținut să sublinieze încă o dată în fața copiilor, că această bogăție a unei naturi încă sălbatice trebuie protejată în mod responsabil și de către ei printr-o conduită respectuoasă față de mediul înconjurător.

                                                                                                                            

               Profesor pentru învățământul preșcolar,

    Florentina Trompac


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.