Brand voice

Evaluarea activității polițiștilor de imigrări din Vrancea, în anul 2018 | Comunicat de presă

Ziarul de Vrancea
23 ian 2019 995 vizualizări

Peste 500 de europeni și străini au primit documente de ședere, 27 de personae au fost depistate în ședere ilegală, o persoană a încheiat cîsîtorie de conveniență, iar pentru 279 au fost emise avize de muncă, în anul 2018.

 În cursul anului 2018, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al judeţului Vrancea, au asigurat managementul şederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 864 persoane, dintre care 605 din staţe terţe și 259 cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE. Au fost executate 81 de acțiuni, în urma cărora au fost depistaţi 27 de străini în situaţii ilegale.         

Au fost  fiind emise 24 decizii de returnare pentru: ședere ilegală (1), nerespectarea scopului declarat (8), neîndeplinirea condițiilor de prelungirea dreptului de ședere (1), ca urmare a revocării dreptului de ședere sau a vizei de intrare în România (13).În cursul anului 2018, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al judeţului Vrancea, au asigurat managementul şederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 864 persoane, dintre care 605 din staţe terţe și 259 cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE. Au fost executate 81 de acțiuni, în urma cărora au fost depistaţi 27 de străini în situaţii ilegale.În urma unei acțiuni desfășurată în cooperare cu alte structuri, cu atribuții în domeniu, au fost depistați 5 cetățeni moldoveni care desfășurau activități lucrative fără forme legale. Având în vedere faptul că aceștia nu figurau cu avize de angajare/ detașare, le-au fost emise comunicări prin care li s-a adus la cunoștință faptul că activitățile lucrative pe teritoriul României se desfășoară în conformitate cu prevederile O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României. Totodată, reprezentanții societății angajatoare au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 50.000 lei.

Poliţiştii de Imigrări au aplicat 155 de sancțiuni contravenționale în valoare de 59.100 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România republicată, OUG 102/2005 privind libera circulație pe teritoriul României a cetățenilor statelor membre ale UE/SEE/CH și OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României și pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt: conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membri de familie ai cetaţenilor români, UE, sau SEE, angajare în muncă, sau stabilire pe termen lung pe teritoriul ţării noastre.

În ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost primite 10 invitaţii, pentru străini din Egipt, Siria, India, Iran, Liban și Maroc.

De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de şedere şi au fost emise 480 de permise de şedere, dintre care 473 pentru şedere temporară şi 7 pentru şedere pe termen lung. Au fost eliberate 69 de certificate de înregistrare şi 1 carte de rezidenţă permanentă.

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 280 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare/detașare în muncă, fiind emise 279 de avize de angajare/detașare pentru lucrători permanenți și detașați.

Polițiștii de imigrări au depistat o căsătorie de conveniență încheiată de un cetățean  din Republica Moldova care urmărea obținerea unui drept de ședere în România.

Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

Pentru informaţii privind activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări, documentaţia necesară prelungirii dreptului de şedere, tipuri de formulare şi alte informaţii, se poate accesa site ul oficial al instituţiei la adresa www.igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a documentelor.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI VRANCEA

Focșani – 22 ianuarie 2019


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.