Brand voice

Proiectul național „Ora să ȘTIM” | Curs de formare pentru bibliotecarii vrânceni

Ziarul de Vrancea
17 ian 2019 1382 vizualizări

O comunicare de presă transmisă de conducerea Bibliotecii Județene Duiliu Zamfirescu Vrancea aduce precizări despre cursul de formare pentru bibliotecarii vrânceni.

 

Vineri 18 ianuarie 2019, Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea și Fundația Progress organizează Cursul de formare pentru 10 bibliotecari publici vrânceni care au intrat în Proiectul Național Ora să ȘTIM.

 Cursul se va desfășura la Secția pentru copii și tineret a Bibliotecii Județene Vrancea din str. N. Titulescu nr. 12 și va fi susținut de bibliotecara Maria Cristina Olaru – coordonator proiect în Vrancea, cu participarea doamnei Claudia Șerbănuță – manager proiect Fundația Progress.

 Timp de o zi, bibliotecarii care au dorit să intre în acest proiect vor învăța despre metodologia STEM (prescurtarea din limba engleză pentru Science, Techology, Engineering, Maths), despre alegerea temelor ȘTIM, tehnici de lecturare, modele și metode de desfăsurare a activităților din Proiectul Ora să ȘTIM.

Activitățile cu copiii se vor derula începând din luna februarie în Focșani, Adjud, Mărășești, Panciu, Homocea, Răcoasa, Năruja, Gugești, Bordești, Garoafa și Țifești.

În acest proiect, peste 300 de copii vrânceni cu vârsta cuprinsă între 3 și 10 ani vor fi îndrumați de 11 bibliotecari inimoși care vor aplica abilitățile și cunoștințele dobândite la acest curs, în cadrul activităților subsumate proiectului Ora să ȘTIM derulat în biblioteci. Întrebările celor mici legate de știință, tehnologie, informatică sau matematică vor fi soluţionate de bibliotecari cu ajutorul lecturii, prin  joc și joacă și prin experimente.

Înscrierile și formarea grupelor vor avea loc în perioada 28 ianuarie – 1 februarie 2019, fiecare grupă fiind formată din 5 - 7 copii (cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani), respectiv 10 - 12 copii (cu vârsta cuprinsă între 7 - 10 ani), în funcție de spațiul bibliotecilor.

Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea a aplicat pentru proiectul ORA SĂ ȘTIM, un proiect susținut la nivel european de Deutsche Telekom Stiftung și implementat în România de Fundația Progress, în perioada noiembrie 2018 - iunie  2019.

Proiectul se fundamentează pe metodologia STEM – prescurtarea din limba engleză pentru Science, Techology, Engineering, Maths, în limba română ȘTIM: Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică  - metodologie care presupune învățarea integrată a tuturor disciplinelor științifice. Aceasta se caracterizează printr-o metodă activă, aplicată, constructivistă de a „învăța prin a face”.

Proiectul se va desfășura în 12 județe din România: Argeș, Bihor, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Mureș, Neamț, Sălaj, Vâlcea și Vrancea și va funcționa inițial până în iunie 2019.

În Vrancea s-au alăturat acestui proiect 10 biblioteci publice din localitățile: Adjud, Mărășești, Panciu, Homocea, Răcoasa, Năruja, Gugești, Bordești, Garoafa și Țifești. Toate bibliotecile implicate în proiectul ORA SĂ ȘTIM vor primi seturi de cărți gratuite special selectate şi materiale dezvoltate de Fundația Progress, ce oferă sugestii de activități.  

Începând cu 1 februarie 2019 bibliotecile vor organiza lunar, câte 6 ateliere, pe două grupe de vârstă 3 - 6 ani, respectiv 7 - 10 ani.

Manager,                                                                                       Relaţii Publice,                                                                                             

Margareta Tătăruş                                                                          Adrian Ţigle  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.